Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački sud odlučio:

Hrvatska će od Mađarske tražiti izručenje Hernadija

Zsolt Hernadi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.01.2017.
u 15:57

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je odlučilo da će europski uhidbeni nalog protiv Hernadija izravno poslati mađarskim pravosudnim vlastima

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da će europski uhidbeni nalog protiv Zsolta Tamasa Hernadija, izdan 15. prosinca 2015. po kojem dosad nije postupljeno, izravno poslati nadležnom pravosudnom tijelu države izvršenja Mađarske.

Nakon što je utvrdilo postupanje nadležnih tijela MUP-a RH, Izvanraspravno vijeće je odlučilo da će europski uhidbeni nalog protiv Hernadija izravno poslati mađarskim pravosudnim vlastima na temelju Okvirne odluke od 13. lipnja 2002. o europskom uhidbenom nalogu i postupcima predaje između država članica te Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU-a.

Izvanraspravno vijeće tu je odluku donijelo postupajući po zahtjevu predsjednika vijeća u tom predmetu, objavio je zagrebački Županijski sud na svojim internetskim stranicama.

Do direktora MOL-a Zsolta Hernadija kojega Hrvatska tereti da je podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini hrvatske vlasti na razne načine pokušavaju doći već duže od pet godina.

Vijeće za Europski uhidbeni nalog zagrebačkog Županijskog suda nedavno je povodom odlučivanja o postavljanju prethodnog pitanja Sudu Europske unije u predmetu izdavanja Europskog uhidbenog naloga protiv Hernadija ustvrdilo je da ranije izdani nalog od dana 15. prosinca 2015. nije pušten u daljnju proceduru, a Županijski sud u Zagrebu je o tome izviješten od MUP-a.

>> Može putovati kamo želi: Hernadija Hrvatska više ne može tražiti

Komentara 1

Avatar istina007
istina007
18:47 27.01.2017.

Peočitala sam i ovde vest i na mađarakom stranici. Jedan tvrdi jedno drugi tvrdi sasvim suprutno. Mađari tvrde da sud u mađarsku ispitivao i oslobodili Hetnanandija jwl nije bio dokaz da je ikoga potplatio. Ko govori istinu pojma nemam, alili mialim da to treba da ispita evropska arbitaža gde bi se ispitivao slučaj. Ni hrvatski sud niti mađarski sud ne bi bio realan svako bi gledao svoju stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije