Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripadnica Gromova

Hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula tijekom prosvjeda

branitelji
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/13
22.10.2014.
u 08:23

Nevenka Topalušić preminula je u utorak navečer, tijekom prosvjeda ispred Ministarstva branitelja

Tijekom noći, plato ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, gdje se prosvjedujući jučer okupilo tisuću hrvatskih branitelja, postao je poprištem tragedije. Nevenka Topalušić (60), stopostotni invalid prve skupine, pripadnica 2. gardijske brigade "Gromovi" i majka četvero djece, tijekom noći je preminula na prosvjedu, kako doznajemo, uslijed stresa pomiješanog s njezinim teškim zdravstvenim stanjem.

Hitna je pozvana u 22.50 sati, no unatoč brzoj intervenciji (pomoć je stigla za samo pet minuta), pomoći nije bilo. Nešto prije rekla je Sandri Šućurović, tajnici Zbora gardijskih brigada, da će je s prosvjeda odnijeti samo mrtvu. – Ovdje sam jer me ubija ova nepravda. Otišla sam u rat da bi bilo bolje mojoj djeci, no niti je bolje mojoj djeci niti je meni. Neću odavde, mogu me samo mrtvu odnijeti. Dan i noć, ako treba godinama, dok god ne umrem, tu ću biti – ispričala je Nevenka.

Nevenka je u rat otišla u listopadu 1991. s Gromovima, skupa sa suprugom Brankom, a za njima i najstariji 18-godišnji sin Dubravko, dok je dvoje djece ostavila kod majke i otišla na ratište. Sudjelovala je i u Oluji, a u Banovini je tada naišla na ranjenike, među kojima je bio i sin Dubravko. Kao pripadnica Crnih mambi, teško je ranjena u akciji Una, zbog čega je u invalidskim kolicima provela gotovo dva desetljeća.

– Ne možemo nikako nagovoriti naše najteže invalide da se odu kući odmoriti, a svako malo nekome je loše. Odlučni su ostati do kraja – zabrinuta je Sandra Šućurović. Branitelji okupljeni u prosvjedu sa svijećama u ruci odaju počast svojoj heroini Domovinskog rata.

>> Branitelji: Matiću, odlazite! Ministar: Skupite potpise!

>> Stotine branitelja prosvjeduje: Ako treba ostat ćemo i do Božića!

>> Matić: Moju ostavku traži skupina vječno jednih te istih 20-ak ljudi

Komentara 109

Avatar dkunovac
dkunovac
08:35 22.10.2014.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine, i svetlost vječna neka joj svijetli. Počivala u miru Božijem. Familiji najiskrenija sučut.

Avatar fotograf
fotograf
08:42 22.10.2014.

Pokoj joj dusi. Još jedan od nas manje. Tebe ce pokriti stijegom i mahovinom,tuga,bola......sta reci.....boli.

DU
Deleted user
08:30 22.10.2014.

Nazalost da nije ove tragicne smrti nebi nista drugo citali na portalu VL, nego o Bandicu. Neka joj je laka hrvatska zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije