Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MasterCard Brod knjižara

Hrvati u očima Amerikanca: Propuh, papuče i punica – tri najvažnije stvari za preživljavanje

Cody McClain Brown
Foto: PR FOTO
1/4
28.07.2015.
u 14:12

Brod kulture jučer je posjetio Lastovo i nasmijao posjetitelje elementima iz knjige „Propuh, papuče i punica – vodič za preživljavanje u Hrvatskoj“, poznatog Amerikanca s hrvatskom adresom Codya McClaina Browna

 Nakon što je jučer oduševio publiku u Lastovu, MasterCard® Brod knjižaraBrod kulture stigao je u Vis, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta. 

Mještani Lastova zajedno sa svojim gostima, jučer su se „do suza“ nasmijali Codyu McClainu Brownu te zgodama i nezgodama iz njegove popularne knjige „Propuh, papuče i punica – vodič za preživljavanje u Hrvatskoj“ u kojoj opisuje Hrvate na simpatičan način.

-Sinoć sam na Lastovu spoznao vrijednost koju projekt Brod knjižara ima za otoke. Iznenadio me veliki odaziv i interes posjetitelja za predstavljanje pisaca i knjiga što samo pokazuje da postoji potreba za kulturnim i zabavnim sadržajima i u manjim sredinama. Djeca su danima pričala o dolasku Broda. Brod je uistinu pokretni festival kulture – izjavio je ovom prilikom Cody McClain Brown

Na MasterCard Brodu knjižari – Brodu kulture, kojemu je ovogodišnja zemlja partner Republika Mađarska, plove mađarski književnici Otto Tolnai i Ronald Orscik, Cody McClain Brown te hrvatski književnici Maja Hrgović, Dubravko Trojanac, Olja Savičević Ivančević, Lana Derkač i Davor Šalat. 

Danas u Visu, uz atraktivan program za sve generacije, posjetitelje očekuju brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon. Na promociji mađarskih i hrvatskih pisaca s početkom u 21.00 sat predstavit će njihova dijela, stvaralaštvo kao i pogled na književnost. 

Uz književni program posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi „Međuigre 0-24" poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati.  Radionica puhanja stakla „Friends of glass“ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45, dok će navečer temperaturu zasigurno podignuti nastup Matee Dominiković, natjecateljice emisije The Voice i sastava „4 Town Blues Banda“. 
Za najmlađe će se održati kazališna predstava „Poruka u boci“ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije Zorana Vakule. 

-Drago mi je što sam dio projekta Broda knjižare, jer mi pruža priliku za edukaciju djece i odraslih o osnovama meteorologije, ali i za promociju zanimljivih knjige kolega meteorologa koje su po prvi puta na Brodu knjižari.  Sva dosadašnja predavanja su bila dobro posjećena i svaki puta me iznenade zanimljiva dječja pitanja i  komentari  tipa vruća temperatura za koju sam prvi puta čuo od djece na Lastovu. Ovim putem pozivam stanovnike otoka Visa i njihove goste da nam se pridruže u što većem broju, a kao kratku najavu osmislio sam prognozu u stihovima – I dok plovimo prema Visu, prognoze se promijenile nisu, barem ne za ovaj dio Lijepe naše, što nam svima na Brodu paše, vedro i vruće, bez neverina, opet će biti puna ljetna kina – poručio je Zoran Vakula Višanima i njihovim gostima. 
Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci. 

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj, jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima. 
Nakon Visa brod će posjetiti 29.7. Bol na Braču, 30.7. Jezera, 31.7. Sv. Filip i Jakov, 1.8. Silba, 2.8. Mali Lošinj, 3.8. Rab, 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir.

>>Mališani oduševljeni Meteo radionicom Zorana Vakule, a njihovi roditelji književnom večeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije