navigacija Hrvatska 2
Malverzacije kreditima

Proširena istraga u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji: Upletena i bivša Miss sporta Hrvatske?

Sud u Mariboru proširio je istragu u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji u kojoj je osumnjičena bivša Miss sporta Hrvatske

Proširena istraga u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji: Upletena i bivša Miss sporta Hrvatske?

Foto: Pixsell

Istražni sudac mariborskog Okružnog suda proširio je istragu u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji u koju je, uz još devet hrvatskih državljana, upletena i bivša Miss sporta Hrvatske Vlatka Matić Pivac.

Radi se o malverzacijama kreditima Nove kreditne banke Maribor, a u sumnjivim poslovima ta je banka, tvrdi slovensko tužiteljstvo, između 2006. i 2009. oštećena za više od 30 milijuna eura. Slovenski mediji objavili su kako je istražni sudac proširio istragu neposredno prije Nove godine, a ovim novim proširenjem istrage obuhvaćeno je deset hrvatskih državljana i jedan slovenski.

Zatražen pritvor

Iako se ne navodi identitet osumnjičenih, pretpostavlja se da se radi o osobama protiv kojih se istraga vodi već neko vrijeme, a među njima je i bivša hrvatska misica. Istragom su otprije obuhvaćeni i bivši predsjednik i izvršni direktor Nove kreditne banke Maribor Matjaž Kovačić, njegovi kolege iz uprave Manji Skernišak, nekadašnji izvršni direktor i voditelj Leasinga Nove kreditne banke Maribor Igor Šujica te njegov prethodnik na mjestu voditelja Boris Cekov.

Protiv jedne osobe zatraženo je i određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali je mariborski Okružni sud to odbio. Istraga o malverzacijama u drugoj najvećoj slovenskoj banci vodi se već nekoliko godina, a bivšoj Miss sporta, kao i poduzetniku Tomislavu Blagusu, vlasniku tvrtke KBM Projekt, preko koje se izvlačio novac, od 2012. blokirana je imovina u Hrvatskoj. No, istragom su obuhvaćeni tek ove godine.

Blokada Pantovčaka

Bivšoj misici blokirane su nekretnine i bankovni računi, a sud u Mariboru u više je navrata od zagrebačkog Županijskog suda tražio i blokadu dijela kompleksa Predsjedničkih dvora jer je tvrtka bivše misice Kavoteka vlasnik dijela zemljišta na Pantovčaku.    

>>Misici dojavili da će joj upasti policajci?

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (13 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

16
Registracija
 • EU MOJCA

  10.01.2017 u 21:57h

  prvo ćemo štediše ljubljanske rješavat pa sve ostalo
  7 58% 5
 • bokida 2 bokida 2

  10.01.2017 u 22:00h

  Zaista je poznata.
  4 80% 1
 • nave nave

  10.01.2017 u 23:21h

  Austrijski večernji je baš nehuman. Zna da Hrvati padaju na slike s novčanicama. Te ih hrane sa takvim slikama i sličnim koještarijama. A pogotovo nacionalistički uzdasi. Hrvatko gospodarstvo je izgubilo tržište. A ovaj list kao da nije bez učešća u tome.
  2 67% 1
 • dalibor.hren dalibor.hren

  11.01.2017 u 15:42h

  Kaj je sa starom štednjom u Ljubljanskoj banci? Janezi, prvo vratite milijardre, a onda tržite milijune!!!
  0 0% 0
 • sestrićna sestrićna

  11.01.2017 u 10:11h

  a čemu bi inače missice služile ?
  1 100% 0
 • franjom18 franjom18

  11.01.2017 u 05:12h

  Vidite kaj se vSloveniji dela, kod nas toga fala bogu ni,
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare