Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Slijepe' aukcije

Hrvati iz veleposlanstva SAD-a žele aute, računala i namještaj

ambasada
Foto: usembassy.hr
1/6
24.05.2016.
u 22:52

Veleposlanstvo redovno na aukciji nudi rabljene predmete, a namještaj iz rezidencije je najzanimljiviji

Ako ti više ne treba – prodaj! Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj tako građanima povremeno nudi cijeli dijapazon rabljenih predmeta na prodaju, od uredskih ormara, računala, opreme za teretanu, preko telefona, perilica rublja, pokvarenih električnih uređaja za dijelove pa do kontejnera – a sada je na aukciju stavljen i automobil Ford Mondeo.

Američko veleposlanstvo takve, “slijepe” aukcije, na kojima ponuđač ne vidi druge ponude, organizira već osam godina i interes je uvijek velik.

– Upravo su automobili, uz računala i namještaj, pogotovo onaj iz rezidencije, najzanimljiviji Hrvatima – kažu nam iz američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Foto: usembassy.hr

Foto: Usembassy.hr

Početna cijena Ford Mondea 2.0TDCI iz 2010. godine koji je prešao 86.000 kilometara iznosi 50.000 kuna. Oni koji žele sudjelovati u aukciji moraju se registrirati na stranicama Veleposlanstva te do sutra predati svoju ponudu. U petak će ponuđači biti pozvani na pregled vozila, a zatim i dati svoju konačnu ponudu.

Vozila se prodaju po načelu viđeno – kupljeno, prema potvrdi Ministarstva vanjskih poslova – Diplomatskog protokola RH i Ministarstva financija – Carinske uprave, bez naplate carine, PDV-a i posebnog poreza.

Jučer, prvog dana aukcije, do 16 je sati za automobil Ford Mondeo licitiralo 12 zainteresiranih kupaca. Aukcija rabljenih predmeta nije ograničena samo na Hrvatsku, već se one redovno provode u američkim veleposlanstvima diljem svijeta.

>> Za vizu za SAD više se ne mora dolaziti na razgovor s konzulom u Zagreb

Komentara 13

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
04:07 25.05.2016.

Pogledajte naslov ovog članka! Ne piše da službenici veleposlanstva žele, ili trebaju (?), nove aute i ostalo, već piše kako HRVATI iz veleposlanstva...i t.d. U čemu je problem? U stavu ovih novina i portala kako bi Hrvate difamirali radi, kao,, rasipništva t.j. kako se Hrvati ne brinu radi stanja u državi, kako smo mi Hrvati, bezćutni i bezobzirni! Hrvati, a ne službenici veleposlanstva!!!

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
05:38 25.05.2016.

Za pismene - Tu se radi o tihoj aukciji (silent auction) i slijepim (blind) ponudama

Avatar patriot-2010
patriot-2010
07:26 25.05.2016.

...nudi cijeli dijapazon rabljenih... Dijapazon, lijepa riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije