Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve je zabuna

HRT: MUP je Hanžekovićevu uredu dao OIB 12-godišnje djevojčice

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.11.2014.
u 15:26

Postoje dvije osobe istog imena i istog prezimena iz istog grada od kojih je jedna doista obveznica pristojbe , punoljetna osoba koja je dužnica i protiv koje je pokrenut ovršni postupak, istaknuli su iz HRT-a

HRT je podnijela ovršne prijedloge protiv osobe koja se zove P.S. iz Zadra, koja je punoljetna i rođena je 1970. godine. Protiv navedene je obveznice pristojbe pokrenuto šest ovršnih prijedloga. Međutim, odvjetničko društvo Hanžeković dobiva od MUP-a OIB P. S. 12. godišnje djevojčice koja je također iz Zadra, te joj dostavlja ovršni prijedlog. Istakli su ovo iz ureda za odnose s javnošću HRT-a nakon objave priče o pokušaju ovrhe Ureda Hanžeković i partneri zbog nepostojećeg dugovanja za HRT-ovu ovrhu 12-godišnjoj Zadranki.

Podsjetimo u ovršnom rješenju naveli su da dug iznosi 480 kuna, a s ovrhom iznos je porastao na 930 kuna. Uz sve majka 12-godišnje Zadranke imala je i oko 300 kuna odvjetničkih troškova, a najviše ju je šokirala spoznaja da MUP daje OIB njenog djeteta odvjetničkom uredu.

- Postoje dvije osobe istog imena i istog prezimena iz istog grada od kojih je jedna doista obveznica pristojbe , punoljetna osoba koja je dužnica i protiv koje je pokrenut ovršni postupak. Druga je maloljetna djevojčica koja dakako nije obveznica pristojbe niti dužnica. U ovome slučaju došlo je do administrativne pogreške te je, čim je ona uočena, ovršni prijedlog povučen. HRT je promptno po uočavanju pogreške odvjetničkim društvima poslao obavijest da ne smiju koristiti OIB malodobnog djeteta. Također, poslana je uputa odvjetničkim društvima koja zastupaju HRT da nas obavijeste ako su ovršni prijedlozi s navedenim OIB-om već poslani - ističu iz HRT-a, te naglašavaju kako HRT-u nikada nije bila namjera ovršiti 12-godišnju djevojčicu što ni nije učinjeno. Tvrde da iako sam HRT nije počinio navedeni propust da izražavaju žaljenje.

>>Majka šokirana: Kako je moguće čak i mimo zakona nabaviti OIB djeteta

Komentara 20

TH
than
15:55 28.11.2014.

I nitko nece odgovarati. Lijepo podijelili odgovornost. Banana drzava.

MK
marcel.kocan
15:55 28.11.2014.

reket - strava...

MY
mycropht
15:54 28.11.2014.

I HRT i MUP su firme u kojima su sposobnost i kvalifikacije potpuno sporedni faktori prilikom dobivanja posla i normalno je da se događaju takve stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije