Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevrijeme

Poplavljen Hotel 'Matija Gubec' u Stubičkim Toplicama, goste poslali kućama

hotel matija gubec
Foto: Čitatelj
1/5
23.05.2015.
u 13:01

Zbog poplave je goste morao poslati kući jer više nije bilo uvjeta za njihov boravak u Hotelu. Vatrogasci su čitavo vrijeme pomagali no nisu mogli mnogo učiniti jer je bujica bila prejaka

U protekla 24 sata Županijski centar 112 Krapina evidentirao je 25 događaja vezanih za nevrijeme na  teritoriju Krapinsko - zagorske županije. Vatrogasci su intervenirali 17 puta, a najgore je bilo na stubičkom području, gdje je, među ostalim, poplavio i Hotel „Matija Gubec“ u Stubičkim Toplicama.

- Čitavu noć smo dežurali, voda je došla do 70 centimetara visine. Podrumske prostorije su u blatu i mulju.  Tamo imamo skladište hrane i škrinje – rekao je direktor Hotela Zdenko Poštek, dodajući da je sve što je obnavljao opet uništeno. Zbog poplave je goste morao poslati kući jer više nije bilo uvjeta za njihov boravak u Hotelu. Vatrogasci su čitavo vrijeme pomagali no nisu mogli mnogo učiniti jer je bujica bila prejaka.

Vatrogasci su imali intervencije još i na ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija u Zaboku i Stubičkim Toplicama, zatim iz gospodarskog objekta u Velikom Trgovišću, te iz dvorišta u Donjoj Stubici, Oroslavju, Gornjoj Stubici, Bedekovčini i Stubičkim Toplicama. Vodu su morali ispumpavati i iz poslovne hale stolarije Čuk u Stubičkim Toplicama, iz poslovnog objekta „Dona“ u Donjoj Stubici i iz garaže u Humu Bistričkom. Moralo su uklanjati i drveće s kolnika u Donjoj Batini Zlatar te s pruge u Rendićevoj ulici u Krapini, kao i kod Hušnjakovog. U Ulici Slavka Batušića u Zlataru morao se sanirati krov na obiteljskoj kući, koji je oštećen uslijed udara groma.

U protekla 24 sata zabilježeni su i kvarovi na postrojenjima električne mreže u Loboru, Mihovljanu i Zlataru te kvarovi na postrojenjima telekomunikacije u Zagorskim Selima i Loboru.

Vodotoci rijeka u Karlovcu, obzirom na činjenicu da kiša pada dva dana gotovo neprestano, u stalnom su porastu. Vodotok Kupe u podne je u Karlovcu iznosio 627 centimetara, a Korane 617 centimetara. Iz sata u sat rijeke lagano rastu, no dobra je vijest da Korana u Veljunu stagnira, kao i Dobra koja se ulijeva u Kupu kod Karlovca. Na snazi su pripremne mjere obrane od poplava, pa iako je Kupa u Karlovcu napunila korito, nadležni kažu kako opasnosti od razlijevanja vode ili bilo kakvih poplava nema jer kiša pada istim tempom danima, a uskoro se očekuje i smirivanje vremena. Zanimljivo je da je u zadnja 24 sata na karlovačkom području palo više od 80 litara kiše, a u Ogulinu preko 70 litara.

>>Nevrijeme hara Hrvatskom: Vatrogasci imali desetke intervencija, kišit će još danima

>>Vjetar rušio stabla, granje padalo na vozila, grom udario u zgradu

Komentara 4

AM
ameris
13:28 23.05.2015.

Poštek... kak došlo tak ošlo .

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
14:29 23.05.2015.

u normalnim zemljama se prekida program i daju obavijesti, na radiju na tv nadnaslovi- ovdje kod nas toga nema jer je bitno da na medijima sjede poslušnici koji nemaju pojima kako mediji trebaju funkcionirati.

MA
marsovac
14:43 23.05.2015.

tako vam je to kada strucnjaci rade mostove nize od nasipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije