Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovanje

Holy: Preuzimam odgovornost i stojim iza Kalambure

\'23.02.2012., Zagreb- Ministrica zastite okolisa i prirode Mirela Holy. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL\'
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
20.04.2012.
u 12:18

Holy je za Sanju Kalamburu rekla da je riječ o osobi izrazitog morala, poštenja i integriteta

Ministrica Mirela Holy komentirala je imenovanje Sanje Kalambure za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša protiv koje je podnesena optužnica da je sudjelovala u lažnoj kupnji kontejnera za smeće.

Holy je kazala da je riječ o osobi izrazitog morala, poštenja i integriteta koja u Fondu za vrijeme prijašnje uprave nije htjela sudjelovati u nepoštenim radnjama zbog čega su je maltretirali i zbog čega je dobila otkaz.

– Preuzimam odgovornost i stojim iza nje – poručila je Holy.

Kalambura je krunski svjedok protiv svog prethodnika Vinka Mladinea protiv kojega je otvoreno više istraga. Županijsko je državno odvjetništvo u Zagrebu protiv Mladinea podnijelo optužnicu zbog malverzacija u fondu teških 1,6 milijuna kuna, a USKOK je nedavno protiv njega završio i drugu istragu. Imenovanje Kalambure šeficom fonda posebno je zanimljivo jer je protiv nje na snazi optužnica. Ta se optužnica temelji na kaznenoj prijavi koju je protiv nje 2010. podnio Mladineo optužujući je za "mućke" s kantama za smeće koje su se 2006. nabavljale za općinu Perušić. U to doba Kalambura je bila voditeljica projekata i programa zaštite okoliša pri fondu.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
ja001
18:04 20.04.2012.

Da,da, bla,bla i to cemo vjerovati , kao i min. Ostojic koji kaze : drzava je decentralizirana i ja ne preuzimam odgovornost. Hm , pa koji ministar je do sada preuzeo odgovornost za nesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije