Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-glasovanje

Holy predstavila rezultate izbora i objavila da su izbacili 2000 članova

Orah Mirela Holy
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
31.10.2014.
u 13:04

"Može se ustvrditi kako su provedeni izbori ORaH-a svojevrsna inovacija u unutarstranačkoj demokraciji u Republici Hrvatskoj", napisali su iz ORaH-a.

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy predstavila je rezultate unutarstranačkih izbora. Na predstavljanju je kazala da su iz stranke od osnivanja izbacili 2000 neaktivnih članova.

U Predsjedništvo ORaH-a izabrani su Kristina Vajda i Dino Krupić (Istočna regija), Vlasta Toth i Kristijan Mavrek (Središnja regija), Marina Biti i Alen Protić (Zapadna regija) te Natalija Rajčić i Ivan Buljan (Južna regija). Za predsjednika Glavnog foruma izabran je Gordan Cmrečki, dok za predsjednicu Nadzornog foruma u drugi krug idu kandidatkinje Sonja Hodak i Petra Barišić.

Na razini regionalnih organizacija izabrani predsjednici regionalnih organizacija ORaH-a su: Sead Festić (Istočna regija), Saša Stanislav Horvath (Središnja regija), Željka Barbarić (Zapadna regija) i Dajana Ivić Dulčić (Južna regija). Pravo glasa na izborima u ORaH-u imao je ukupno 1481 član, a 1266 glasača je odabralo elektronički način glasovanja, a 215 članova dopisno glasovanje. Ukupno je glasovalo 63 posto birača. Glasalo se po načelu "jedan član, jedan glas", kandidati su prije izbora prošli proces kadrovskih testiranja, a poštovano je i načelo paritetne demokracije koje omogućava jednaku zastupljenost muškaraca i žena. "Sveukupno gledajući, može se ustvrditi kako su provedeni unutarstranački izbori ORaH-a svojevrsna inovacija u unutarstranačkoj demokraciji u Republici Hrvatskoj", napisali su u priopćenju iz ORaH-a.

>>ORaH predstavio svoju politiku znanosti i obrazovanja

>>ORaH predstavio svoj prijedlog politike unaprjeđenja prava LGBT osoba

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Komentara 57

DU
Deleted user
13:39 31.10.2014.

Bas je neka jadna stranka izbacuju clanove ako nisu podobni. Pa tako nisu ni komunjare radili. Ljudi pa ova liva kasta je sve gora. Njih birati je isto ko i noz zebit u vlastiti tkivo

SA
santos008
13:25 31.10.2014.

Gospodicina koja je teska ,brutto toliko,netto toliko.

LA
laptop
13:51 31.10.2014.

Holy je izbacila 2000 neaktivnih clanova koji nisu ni postojali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije