Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova opcija

Holy predstavila novu stranku: Orah će biti treća politička opcija

Mirela Holy otkrila čelnike stranke ORAH (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
29.10.2013.
u 14:22

Cilj stranke je da do idućih parlamentarnih izbora postane treća politička opcija u državi

Hrvatska je bogatija za još jednu političku stranku, 143. po redu. Održivi razvoj Hrvatske-Orah, čija je predsjednica Mirela Holy danas održala svoju osnivačku skupštinu. Riječ je o stranci za koju Mirela Holy kaže kako je nužna Hrvatskoj jer je drugačija i jer će raditi u javnom interesu.

– Treba li Hrvatskoj još jedna politička stranka. Vjerojatno ne, ali joj treba Orah jer Hrvatska može biti drugačija. Orah će raditi u javnom interesu i biti će drugačija stranka jer smo mi drugačiji političari. Orah nudi zdravu politiku, poručila je Holy koja je uvjerena da će privući glasače između ostalog i jer je svojim dosadašnjim radom pokazala da je vjerodostojna političarka.

Cilj stranke je da do idućih parlamentarnih izbora postane treća politička opcija u državi. Pred članovima kojih je ukupno 208 Holy je za početak na video zidu pustila, kako je rekla, najbolji politički govor svih vremena iz kultnog filma 'Veliki diktator', parodije na Hitlera iz 1939. godine kojeg je režirao i u kojem je taj govor i izgovorio Charlie Chaplin.

Potom je predstavila program stranke koji, kako i samo ime govori, počiva na politici održivog razvoja i na njena tri stupa - socijalno-pravnoj, okolišnoj i ekonomskoj komponenti društvenoga života. Ipak, program, naglasila je Holy, nije ništa ako iza njega ne stoje pravi ljudi. A Holy je u vrh svoje stranke okupila one u čije se vrijednosti i sama osvjedočila.

Najzvučnije je ipak ime potpredsjednika stranke Davora Škrleca, energetskog stručnjaka i sveučilišnog profesora koji je u Ministarstvu zaštite okoliša Mireli Holy bio pomoćnik. Međutim, samo 20 dana nakon što je Holy podnijela ostavku na ministarsko mjesto otišao je i Škrlec i to zbog tadašnjeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. Nije tajna da je Čačić napao Škrleca kada nije želio promijeniti Statutu Fonda za zaštitu okoliša te da je jednom prilikom zbog toga i urlao na njega i pitao ga da li on zna tko je on. Potpredsjednica stranke je zagrebačka odvjetnica Božana Zadro dok je predsjednik Središnjeg programskog foruma Vladimir Lay, sociolog, polonist i politolog.

>> Holy: Situacija s ćirilicom tužna je i opasna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije