Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Holy, Novak i Tušak osnovali Klub zastupnika ORaH-a

mirela holy, mladen novak, zlatko tušak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.09.2015.
u 12:48

Jedino kao Klub možemo kvalitetno djelovati i ispravljati određena zakonska rješenja koja nisu u interesu građana, kaže Tušak

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy, zastupnik te stranke Mladen Novak i nezavisni zastupnik Zlatko Tušak osnovali su danas saborski Klub zastupnika ORaH-a. Tušak je, podsjetimo, ljetos izašao iz Hrvatskih laburista, a još, kaže, razmišlja, hoće li postati član ORaH-a.

– Jedino kao Klub možemo kvalitetno djelovati i ispravljati određena zakonska rješenja koja nisu u interesu građana. Istina da ćemo, zbog novih okolnosti, za djelovanje imati malo vremena, no pokazat ćemo kako smo ozbiljni – kazao je Tušak na konferenciji za novinare u Saboru. S Holy i Novakom, dodaje, od ranije ima bliske stavove oko brojih zakonskih rješenja i političkih situacija.

– Izvanredna sjednica Sabora sazvana je s pet točaka dnevnog reda, i ako ti zakoni budu u interesu građana i Hrvatske, mi ćemo ih podržati – kaže Tušak. Osvrnuo se i na najave izbora, te vjeruje da bi se mogli održati 15. studenog.

– To je zato što će se cijela priča vrtjeti oko Vukovara, a manje oko onog što će nuditi pojedine stranke–- smatra Tušak, a sličnog je stajališta i Mirela Holy koja ipak dodaje kako postoji mogućnost da su i sada predloženi datumi samo psihološki rat i pokušaj iscrpljivanja protukandidata.

– Čini mi se da vladajuća većina smatra kako joj bipolarizacija političke scene ide na ruku i vjerojatno će pokušati profitirati od te bipolarizacije, odnosno same činjenice da se sve to predviđa nekoliko dana prije obilježavanja Vukovara – vjeruje Holy. Naglašava da ORaH samostalno ide na izbore, iako su oni jako neizvjesni za tu stranku, no to ne znači da može jedno govoriti, a drugo raditi jer se tako ne mijenja politika.

– Ako bi nakon parlamentarnih izbora ORaH bio mogući jezičac na vagi koji bi mogao odlučivati o tome da se ide na raspisivanje novih izbora, pokušat ćemo vidjeti je li moguće da se s vladom dogovorimo oko konkretnih sadržaja i reformi s rokovima i izvršiteljima realizacije. Tako uobličen konkretni plan i suradnju mi bismo stavili na unutarstranački referendum – najavljuje Holy.

>> Holy: Porez na dohodak treba ukinuti jer je ustvari porez na rad

Komentara 3

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
13:09 02.09.2015.

Je, imat će ga tjedan dana, možda dva najviše. I onda adio i nikad više.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:18 02.09.2015.

Klub ljubitelja lule mira?

GE
Geronimo69
18:20 02.09.2015.

hahaha a Mirela jesi se usrećila,pa ti su razjebali laburiste sad će i tvoj Orah, još ti fali Vukšić i propast je sigurna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije