Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sprema se legalizacija

Holy: Nije točno da u UN-u brane legalizaciju indijske konoplje

23.10.2013., Zagreb - Gornji grad, Mirela Holy osniva novu stranu pod imenom Orah. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.11.2014.
u 07:30

Šefica ORaH-a o spremnosti RH za legalizaciju medicinske marihuane i osnivanju agencije za konoplju

Hrvatska se konačno sprema legalizirati medicinsku marihuanu. Je li vas to iznenadilo s obzirom na to da je do te odluke došlo zaista iznenada?

Nije me iznenadila takva odluka i drago mi je da je do nje došlo. Koliko čujem od kolega iz SDP-a, procedura je već pokrenuta.

Tko bi trebao biti u povjerenstvu koje će dati stručno mišljenje treba li dopustiti konoplju u medicinske svrhe i na koji način?

Nadam se da će povjerenstvo uključivati i ljude koji su se specifično bavili tom temom. Sugerirala bih da se obrate i udruzi koja se već dulje vrijeme zalaže za legalizaciju medicinske marihuane.

Poslali ste ovaj tjedan u Sabor i svoj prijedlog zakona o izmjena i dopunama Zakona o suzbijanju zloporabe droga. Za što se zalažete?

Taj je zakon u skladu s našom politikom. Zalažemo se za liberalizaciju industrijske konoplje i legalizaciju indijske konoplje na način da Vlada formira agenciju za konoplju sukladno odredbama UN-ove konvencije. Jer nije točno da UN zabranjuje legalizaciju indijske konoplje nego traži da ona bude pod kontrolom.

>>Brojni hrvatski liječnici su za legalizaciju kanabisa


Komentara 18

Avatar slaven0
slaven0
08:30 21.11.2014.

upravo ono sto nam treba - jos jedno povjerenstvo i jos jedna agencija da bi se regulirao uzgoj biljke koju ljudska vrsta uzgaja vec 12000 godina.

TO
tolitol
08:38 21.11.2014.

Što ti je spin i propaganda u tzv. "hrvatskim" medijima. Tri pitanja novinarka upućuje, sva tri povezana s "gorućim" pitanjem legalizacije konoplje. Čita se kao newsletter Oraha. Ni riječi o tome što bi to trebali biti konkretni Orahovi planovi za nezaposlene, za postizanje gospodarskog rasta, kako Hrvatsku napraviti konkurentnom, što bi ona napravila s INA-om, koji su to konkretni projekti koje bi željela financirati iz EU fondova, što misli o Markićkinom referendumu, o korupcijskim aferama, što mijenjati u pravosuđu itd... To su recimo neke teme o kojima bi čelnica stranke koja pretendira voditi ovu zemlju trebala nešto reći, a ne dobiti pravo da bez ikakve polemike odgovori na tri pitanja koja više odgovaraju stranačkom biltenu a manje "neovisnim" nacionalnim novinama.

KR
krka
08:50 21.11.2014.

tako je mirela; kome još trebaju radna mjesta u Hrvatskoj, ko šiša strmoglavi pad BDP-a,dug nekih 300 miljardi kuna je ko da nismo platili ratu struje HEP-u, tko šiša 300 i nekaj tisuća nezaposlenih, penziće koji prevrću po kontejnerima, tebi je najbitnije da se napušimo i na režimskoj TV gledamo 5 sati dnevno kuda putuje yugosifović i kako se liže sa tomom grobarom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije