Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikalni potezi

Holy diže na noge taksiste protiv Ubera

22.04.2015., Zagreb - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic primila je predsjednicu stranke Odrzivog razvoja Hrvatske Mirelu Holy. Izjava Mirele Holy nakon sastanka s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarovic. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
30.07.2015.
u 19:00

Holy: Ulazak Ubera u Zagreb treba spriječiti jer je nelojalni konkurent, a pravila moraju biti za sve ista

Nakon izlaska iz SDP-a i konačnog razlaza s politikom Zorana Milanovića, Mirela Holy osnovala je novu stranku čija je popularnost odmah odletjela u nebo. No, ORaH-ova kola krenula su nizbrdo tijekom lanjske predsjedničke kampanje.

Zašto protiv mimohoda

Kako ORaH nije imao svog kandidata, podršku je dao bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću, što se pokazalo vrlo lošom političkom procjenom.

Em je izgubio zamah i medijsku prisutnost time što nije imao svog predsjedničkog kandidata, em je na kraju Josipović izgubio izbore.

Otad počinje stalni pad rejtinga stranke koji je danas negdje oko izbornog praga od pet posto. No u posljednjih nekoliko tjedana Mirela Holy povukla je par poteza koji su joj osigurali medijski prostor, a pošto ti potezi izlaze iz okvira srednjostrujaške politike Holy ime šanse poboljšati rejting svoje stranke.

Vrlo pametan potez bilo je ORaH-ovo snažno protivljenje najavljenom ulasku kompanije Uber, globalnog operatera usluga taksi prijevoza, u Hrvatsku, odnosno u Zagreb. Pozvali su sva taksi udruženja i tvrtke koje pružaju javne taksi usluge da se udruže i počnu zajedno djelovati na gradske vlasti kako bi spriječili dolazak Ubera u Hrvatsku.

– Tu inicijativu pokrenuli su moji kolege iz zagrebačke organizacije ORaH-a. Naravno da treba spriječiti ulazak Ubera u Zagreb, zato što je nelojalna konkurencija svim ostalim taksistima. Uber ne zapošljava ljude, ne isplaćuje plaće, ne plaća poreze... Odgovornost svih ljudi u društvu je da se zakoni poštuju i da pravila budu jednaka za sve – objasnila je Holy. Jasno je da je ORaH time povukao dobar politički potez jer nije teško pretpostaviti da će se svi taksisti pobuniti ako Uber doista počne voziti na zagrebačkim cestama.

Foto: Reuters/PIXSELL

Politički hrabar potez je ORaH-ovo protivljenje održavanju vojnog mimohoda u Zagrebu zato što je ORaH jedina parlamentarna stranka koja se vojnoj paradi protivi iz načelnih razloga, a ne taktičkih ili političkih razloga poput HDZ-a ili lidera SDSS-a Milorada Pupovca. ORaH je javno podržao i kampanju Centra za mirovne studije "Rat je gotov! Ne vojnom mimohodu!".

ORaH je pozvao i druge da se pridruže inicijativi koja "umjesto slavljenja rata i obnavljanja militarizma, potiče na slavljenje i izgradnju mira i suradnje u društvu". Holy Vladi osim te, po njezinu mišljenju neprimjerene, promocije oružja na dušu stavlja i "prženje" 20 milijuna kuna, koliko procjenjuje da će parada stajati, u situaciji teške financijske krize u državi.

Dobro je odjeknula i nedavna vijest da se ORaH-u pridružio saborski zastupnik Mladen Novak, bivši laburist. ORaH sada ima dva zastupnika, a Holy je najavila i mogućnost osnivanja saborskog kluba, dakle da im se pridruži još jedan saborski zastupnik.

Konzorciji odustaju

Jučer je ORaH – koji se snažno protivi eksploataciji nafte u Jadranu – ostvario jednu za njega prilično slatku pobjedu. Mediji su objavili da konzorcij Marathon Oila i OMV-a neće sklopiti ugovor s hrvatskom državom o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u Jadranu. A kako je taj konzorcij na natječaju dobio sedam od ukupno deset istražnih polja, jasno je da je cijeli projekt eksploatacije nafte i plina u Jadranu ako ne propao a onda sasvim sigurno jako uzdrman.

>>'Mirela Holy hoće jeftine političke poene, a HDZ nered'

>>Holy primila "dobronamjerno" upozorenje visokog dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova

Komentara 24

MA
marionete
21:15 30.07.2015.

Ma koja holi više

TT
The Terminator the Khmer Rouge
19:40 30.07.2015.

Bojite se konkurencije, možete lajati ali Hrvastska nemože spriječiti konkurente u nakani. Ovo više nije socijalizam

SI
Sittingbull
23:11 30.07.2015.

Mirela više ne zna kako bi privukla pozornost javnosti. Iz šupljeg u prazno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije