Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračna luka Osijek

Hodočasnici će za Međugorje letjeti zrakoplovom Saab 300

zračna luka osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
03.09.2015.
u 13:42

Određeni je rizik prihvaćen sa svih strana i trebat će strepljenja da, u kratko vrijeme, istrpimo gubitke, kako bismo zabilježili rezultate u idućoj sezoni – kazao je Marko Ćuzel, rukovoditelj sektora prometa Zračne luke Mostar

Zrakoplov iz Mostara, Saab 300, sletio je prvi put na tlo Zračne luke Osijek. Putnike je dovezla nova kompanija Sea Air, sa sjedištem u osječkoj luci.

– Povezat ćemo Osijek s Mostarom i tako Mostar s Njemačkom. Cilj nam je sve manje luke u regiji spojiti tako s velikim europskim destinacijama – najavila je Ivana Maksimov, glasnogovornica Sea Aira.

Mjesta u Saabu ima za 35 putnika. I mostarski i osječki partneri svjesni su kako ta linija u početku neće biti isplativa.

– Određeni je rizik prihvaćen sa svih strana i trebat će strepljenja da, u kratko vrijeme, istrpimo gubitke, kako bismo zabilježili rezultate u idućoj sezoni – kazao je Marko Ćuzel, rukovoditelj sektora prometa Zračne luke Mostar. Njihova regija ranije nije bila povezana s Njemačkom pa vjeruju kako će interesa putnika biti.

Sea Air je, naime, još u travnju trebao poletjeti za Frankfurt, Stuttgart i Munchen iz Osijeka, no bilo je tegoba pa su letovi šest puta odgađani. Prvi je let odrađen tek u kolovozu za Frankfurt, a za Stuttgart je planiran za petak te Munchen koncem rujna.

– Imali smo poteškoća na početku, skupa s kolegama iz Sea Aira, ali ide nabolje, njihova su dva Boeinga parkirana na stajanci. Nadam se da će se prepoznati potencijali regije, a Osijek postati svojevrsno čvorište prema ostalim destinacijama u Europi – rekao je Domagoj Marinić, direktor ZLO-a.

Plan je da se za Mostar leti svakodnevno, no to će se još “vidjeti u hodu, ovisno o potrebi”. Po potrebi će prevoziti i hodočasnike za Međugorje, a prve su, iz južne Italije, već prevezli.

Sea Air je, kako sami kažu, mala kompanija u nastajanju. Zapoelsnih je četvero, ostali su vanjski suradnici. Vlasnik firme je Nando Kos, a početni kapital je 20.000 kuna.

Osnovani su u studenom 2014., a sjedište im je u Osijeku. Sea Air za sada nema vlastite zrakoplove, u najam su uzeli zrakoplove aviokompanije sa malte Maleth-Aero.

>> Luksuzni Boeing 737 – VIP sletio na osječku pistu

Komentara 3

ST
Starotopoljanin
15:14 03.09.2015.

Recite datum za frankfurt i cijenu odmah ce mo kupiti i rezervirati,ako budu negdje u rangu sa rainairom je ok.cekamo vas osijek.

OB
Objektivno...
17:32 03.09.2015.

Bila sam u Međugorju prije dva tjedna u špici sezone. Prazno! Znopra! Papa je odalamio pljusku vjerskom turizmu u Hercegovini. Da papa Franjo dođe u Međugorje zviždali bi mu više nego Milanoviću u Kninu

ST
Stipeprof
16:51 03.09.2015.

Pa zar nije i sam papa ismijao bajku o Međugorju? Zar nakon toga još uvijek netko želi ići tamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije