Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.03.2017. u 22:15

To što netko ima status branitelja nije argument da je ujedno i dobar ravnatelj bolnice

U liječničkim krugovima, pa i onima bliskim HDZ-u, nakon smjene ravnatelja KB-a Dubrava, koja se prometnula u osobni obračun smijenjenog ravnatelja Tonija Kolaka i ministra zdravstva Milana Kujundžića, formirao se specifičan pogled na nastalu situaciju. Liječnici se pitaju zašto se premijer Andrej Plenković upleo u obračune Kujundžića i Kolaka, kada ih je primio obojicu na razgovor. Iako to Kolaka nije spasilo i ipak je smijenjen, u liječničkim HDZ-ovim krugovima smatraju da ga je premijer primio jer je član HDZ-a i hrvatski branitelj. To smatraju krivom porukom jer to što neki ravnatelj ima status branitelja, premda je to časna pozicija vrijedna poštovanja, nije argument zašto bi netko trebao biti ravnatelj bolnice, ako pritom ima loše rezultate poslovanja.

Financijski rezultati KB-a Dubrava pokazuju da je ta bolnica dolaskom Kolaka imala lošije poslovanje nego prije, ali po negativnom poslovanju ne odskače bitno od ostalih bolnica. Liječnici se pitaju što će biti dalje nakon slučaja KB Dubrava. Pitaju se hoće li svi ravnatelji bolnica koje grcaju u dugovima, kada ih ministar Kujundžić prozove zbog lošeg poslovanja, trčati premijeru Andreju Plenkoviću po zaštitu. Uostalom, vidjeli su da je to učinio Kolak pozivajući se na svoju stranačku pripadnost i braniteljski status. Postavlja se i pitanje hoće li se ministar Kujundžić uopće više usuditi smijeniti nekog ravnatelja ili će automatski biti prozvan da je ratni dezerter? Smjena ravnatelja pretvorila se u priču o “dezerteru” i branitelju, što nema veze s poslovanjem bolnice, a to bi trebao biti fokus cijele priče.

– Ako pogledamo slijed nedavnih događaja, ovaj način provedbe plana racionalizacije troškova i saniranja dugova u zdravstvu na kraju ćemo platiti svi mi, a neuspješni ravnatelji će i dalje generirati dugove jer su rezultati i financijsko stanje kao i poštivanje zakona ipak sekundarni i pretpostavljeni “drugim kvalitetama“ – komentar je koji se čuje u liječničkim krugovima. Hoće li ministar Kujundžić nakon svakog svog “nepopularnog” poteza biti prozivan da je izbjegao liječničku radnu obavezu u ratu? Sad se postavlja pitanje je li važno to što radi kao ministar ili što (ni)je radio u ratu?

>> Kujundžić: Nisam dezerter, a Kolak je među najgorim ravnateljima!

>> Smijenjeni dr. Kolak nakon 'presice' ispred bolnice sasuo niz optužbi protiv ministra Kujundžića: Tužbe se ne bojim, borim se protiv ološa u HDZ-u

Komentara 4

DU
Deleted user
00:51 17.03.2017.

Liječnici niti ne bi trebali biti ravnatelji jer nemaju nikakvih menadžerskih predznanja, guraju se na te pozicije iz čiste taštine, i zato imamo kolosalne dugove u zdravstvu.

DU
Deleted user
23:04 16.03.2017.

Kao što već napisah, Kolundžić je diletant koji je zalutao u ministarstvo. Osoba koja je izjavila da neće ništa mijenjati u vrijeme kad se svake godine stvara 1.5 milijardi kuna novog duga ne smije biti ministar. On samo lamentira o slušanju prijedloga, razmatranju mogućnosti i mogućim rješenjima a u 6 mjeseci nije napravio baš ništa......osim što je smjenio ravntatelja KB Dubrava. Vidim vrlo skori kraj njegovog ministrovanja koji će doći iz samog HDZ-a.

BL
blackjack17
22:55 16.03.2017.

A što je Kujundžić napravio otkad je postao ministar? Smjena Kolaka nema veze s poslovanjem niti javnom nabavom. Kujundžić ga ne podnosi jer mu je ovaj sasuo u facu sve što ga ide i ne uvlaci se nikome u dupe,e, sto ovom velikom egoistu i "Hrvatu" ne odgovara... i da to sto je Kolak bio branitelj bi trebalo nesto znaciti jer ceg se taj covjek nagledao vecina u filmu nije vidjela i zasluzniji je za neovisnu RH od 5 Kujundžića zajedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije