Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri scenarija

Hoće li MOST uspjeti na predstojećim izborima?

MOST
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
19.04.2015.
u 23:00

Mostu se svakodnevno pridružuju načelnici i općinski vijećnici iz cijele Hrvatske, a u pregovorima su i s brojnim ozbiljnim kandidatima koji uživaju popularnost u javnosti poput bivšeg HDZ-ovca Drage Prgometa

Teško iz lokalnih okvira

Most će uzeti nekoliko mandata - 70%

Snagu Mosta nezavisnih lista idejnog začetnika Bože Petrova, popularnog metkovskog gradonačelnika, ne treba podcjenjivati. Iako njihova stranačka infrastruktura trenutačno nije na zavidnoj razini, Mostu se svakodnevno pridružuju načelnici i općinski vijećnici iz cijele Hrvatske, a u pregovorima su i s brojnim ozbiljnim kandidatima koji uživaju popularnost u javnosti poput bivšeg HDZ-ovca Drage Prgometa. Hoće li to u konačnici biti dovoljno da Most preraste lokalne okvire te uđe i u nacionalnu političku arenu?

Povjeruju li zaista birači u ono što čelnici Mosta stalno govore, a to je da ih ne zanimaju fotelje, funkcije, ali ni ideologija, nego isključivo projekti i reforme, onda je zaista sve moguće. I određeni broj saborskih mandata (dva-tri) realno i mogu očekivati. No pitanje je koliko uistinu mogu utjecati na promjene i biti jači igrači s obzirom na to da su jasno rekli kako ne kane sklapati nikakve koalicije, ni predizborne ni postizborne, s političkim strankama. Plus im je i što nemaju repova i što su pojedinci među njima svoje lokalne sredine ipak koliko-toliko doveli u red. Ono što ostaje otvoreno pitanje je i hoće li se do izbora uspjeti organizirati i izaći u svim izbornim jedinicama. Koliko će kvalitetnih ljudi privući, ključno je pitanje, a mnogo će toga ovisiti i o tome na kakvom gospodarskom programu kane graditi svoju platformu.

Najveće iznenađenje - 20%

Za veliki uspjeh treba još jakih lokalnih i nacionalnih igrača

Ovakav scenarij i nije baš realno očekivati. Iako, čuda su uvijek moguća. Za ovakav rezultat Most bi u svoje redove trebao povući još jakih loklanih nezavisnih lista, ali i još više uistinu respektabilna imena, kvalitetne stručnjake i političare čije biografije nisu nimalo ukaljane te ponuditi zaista kvalitetan gospodarski program, realan, koji jamči promjene nabolje. U tom slučaju Most bi možda i mogao postići ono što su nakon prošlih parlamentarnih izbora postigli Laburisti. No s druge strane uvijek postoji pitanje zašto bi birači glasovali za lokalne političare.

Malo vjerojatno - 10%

Most nezavisnih lista doživjet će potpuni debakl na izborima

Realno gledajući o ovakvom scenariju uvelike ovisi kako će se Božo Petrov, ali i ostali čelnici Mosta ponašati idućih mjeseci.Nije isto odgovarati na pitanja kako ste srezali lokalne budžete i na pitanja kako uistinu mislite postići sve što obećavate. To je sklizak teren na kojem i s kojeg je lako proklizati.

>> MOST nezavisnih lista najavio izlazak na izbore: Država nam je teški kronični bolesnik

Komentara 16

I9
ivan.994
00:01 20.04.2015.

Daleko bolji izbor od "Naprijed Hrvatska", "Bandić Milan 365" i sličnih. Da ne spominjem SDP ili HNS.

Avatar StudentZG
StudentZG
00:15 20.04.2015.

Bilo kakav odmak od dvoglave partije donosi nadu u bolju budućnost. SDP i HDZ su pokazali da su pokvareni i da ne znaju i treba ići dalje. Ako ni zbog čega drugog, nezavisnim listama treba dati glas iz inata premaa postojećoj glasačkoj mašineriji i vojsci uhljebljenika.

DJ
djurex
23:38 19.04.2015.

U svakom slucaju gosp.Petrov ce bit pozitivno osvjezenje na sceni za razliku od trenutnog stanja ..a ne znam tko vise vjeruje anketama u ovoj drzavi :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije