Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PARLAMENT

HNS: Žalimo što HDZ ne uviđa da žene moraju biti ravnopravne

Jozo Radoš
Marijan Sušenj/Pixsell
13.03.2014.
u 09:24

"Svojim glasovima 'protiv' HDZ i Ruža Tomašić propustili su donijeti odluku koja bi značila velik korak naprijed u izjednačavanju prava žena i muškaraca u Europskoj uniji"

Klub zastupnika HNS-a izrazio je "razočaranje i žaljenje" jer u Europskom parlamentu nije izglasana podrška Izvješću o jednakosti žena i muškaraca u Europskoj uniji, za što veliku odgovornost, tvrde, snosi dio hrvatskih eurozastupnika, odnosno zastupnici HDZ–a te Ruža Tomašić, koji su glasali protiv tog izvješća.

"Žalimo što HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu ne uviđaju da muškarci i žene moraju biti ravnopravni“, poručuje se u priopćenju koje potpisuje Jozo Radoš, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a.

"Posebno naglašavamo kako su glasovi hrvatskih zastupnika u EP-u bili presudni u tijesnoj većini pri glasanju te su tako svojim glasovima 'protiv' HDZ i Ruža Tomašić propustili donijeti odluku koja bi značila velik korak naprijed u izjednačavanju prava žena i muškaraca u Europskoj uniji", stoji u priopćenju.

>> U 90 posto trgovine ljudima žrtve su žene

Komentara 22

SI
sindiluani
09:48 13.03.2014.

Nije baš jasan ovaj članak...ako je bila riječ o ravnopravnosti žena,ne vjerujem da bi Ruža bila protiv,pa ona je radila "muški" posao,bila je policajka!daj, Radoš,oladi...

LI
Livi
10:24 13.03.2014.

Koje manipulacije i lazi prema hr. narodu. Pa dajte nam cijeli tekst te navodne deklaracije o ne/jednakosti! Ako je R.Tomasic i HDZ tako odlucujuca u citavom Europi, onda smo mi Njemacka, Italija,Spanjolska itd. Bpze moj, kad ce moji Hrvati shvatiti kako ovi nazovi ljevicari ne znaju nista drugo nego izvrtati cinjenice i obmanjivati nekaznjeno hrvatski narod. A sto se ovog Radosa tice, nemojmo zaboraviti da je ovaj bio uvijek na strani "pobjednika" i znamo njegov put od Budise, Novih liberala da bi zavrsio u HNS-u.

DU
Deleted user
10:19 13.03.2014.

Hrvatska je po Jozi oficiru propustila povjesnu šansu da zaostaloj Europi pokaže kako treba postupati sa ženama. I europski zeleni su zaostali jer su glasali protiv te neobvezujuće rezolucije. Svima njima bi naša vladajuća koalicija trebala održati prosvjetiteljska predavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije