Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba stranačkih "lavova"

HNS-ovac: Neću da Međimurske vode budu igračka SDP-a

03.06.2013., Sveti Kriz - Simbolicnim uklanjanjem znakova u pogon je pustena obnovljena cesta Sveti Kriz-Prelog. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/4
28.03.2015.
u 07:45

Vaši su ŽUC, Elektra, Plin, uzvraća Kovač Posavcu

Obojica su stranački "mladi lavovi". Međimurski župan Matija Posavec (HNS) zasad je ambiciozniji jer puca na čelo stranke. A samo mu je 35. Četiri godine stariji Stjepan Kovač uspješno je zamijenio Branka Šalamona u vrijeme kad SDP nije imao zvučnije ime koje bi uvrstio na listu. Čakovec, kojemu je gradonačelnik, SDP-ova je neosvojiva utvrda, jača od bedema Zrinskih u njegovu centru.

Nije pozvan na ručak

Posavec i Kovač već godinu dana jedan drugom pokazuju mišiće u borbi za najpopularnijeg političara u Međimurju, čime znaju i zabaviti javnost. Ovih dana odigrava se nova runda. Županija je po sili zakona morala svoj udjel u Međimurskim vodama prenijeti na gradove i općine, no ne želi se odreći mjesta u Nadzornom odboru tvrtke kako ne bi postala "igračka SDP-a" koji bi imao slobodu odlučivanja o investicijama i cijenama vode. Kovač, kao predstavnik Grada koji ima najveći udjel u tvrtki, uzvraća da članovi HNS-a upravljaju Međimurje-plinom, ŽUC-om, Elektrom Čakovec i MESAP-om, pa Posavca pita jesu li tom logikom te tvrtke "igračke HNS-a"?

To nije prvi put da su se zakačili. Počelo je u ožujku prošle godine kad je Posavec oštro reagirao na Kovačeve riječi da Županijska uprava za ceste služi samo za raspoređivanje decentraliziranih sredstava. U travnju se, pak, Posavec požalio da mu je kao županu u Čakovcu zabranjeno govoriti, a na Dan grada navodno nije ni pozvan na ručak s predsjednikom Ivom Josipovićem. Kovač je, priča se, jednom neplanirano ministra turizma Darka Lorencina zadržao 40 minuta na razgovoru u Gradu, a župan je morao čekati na red. Kovač se, usto, prvi pohvalio da neće biti ukidanja Općinskog suda u Čakovcu, i to večer prije presice na kojoj je Posavec htio objaviti tu vijest.

Posavec je iskusniji u javnim istupima, u čemu mu pomaže to što je radio kao radijski voditelj i izvjestitelj.

– Matija ima jako dobar odnos s medijima iz cijele Hrvatske i koristi svaku priliku da se predstavi kao uspješan župan uspješne županije. Ima osjećaj za ljude. No, jako ga pogađaju kritike – kaže njegov stranački kolega.

Na Lidranu glumio Hitlera

Kovač je samozatajniji. Zasad ne pokazuje da ga zanima išta više od vođenja grada. Za razliku od Posavca, on nije šef županijske organizacije stranke. Stranački kolege kažu da mu nedostaje iskustva, no smatraju da ima potencijala, tim više što je bez mrlje u karijeri. Kovač je inženjer informatike, a u politiku je ušao kao poduzetnik. Oženjen je i ima troje djece. Posavec je dipl. inž. prometa, otac mu je osnivač prve privatne autoškole u Hrvatskoj. Prve javne nastupe imao je još kao školarac. Na Lidranu je glumio Hitlera u predstavi "Pacijent dr. Freuda" Mire Gavrana. Nije oženjen. Njegov nedavni istup s idejom da HNS izađe iz Kukuriku koalicije izazvao je veliku pozornost. Riskirao je, a u šali je kazao da će biti "pukovnik ili pokojnik". Izgubi li podršku u stranci, dobit će barem vjetar u leđa za prelazak mentoru Radimiru Čačiću. Navodno je sve to bio i dio pomno smišljenog plana o velikom okupljanju političkog centra.

>> Matija Posavec (HNS): Andrea Zlatar Violić treba dati ostavku

Komentara 4

US
U sridu
09:29 28.03.2015.

Klanovi,stranke,mafija,koga uopce briga za narod,lova je sve.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:31 28.03.2015.

umjesto da se bave nezaposlenošću i smanjivanjem razlike između menađera i običnih radnika, sateliti hdza se bore za fotelje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije