Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke zbog lokalnih izbora

HNS će pomutiti planove SDP-u u Zagrebu, Rijeci i Osijeku

mrak taritaš vrdoljak
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
30.09.2016.
u 07:01

U SDP-u su za lokalne izbore nespremni, a zbog ponašanja HNS-a neki iz vodstva kažu da s narodnjacima više neće na parlamentarne izbore

Dok u SDP-u traje težak proces pronalaska novog predsjednika stranke, njihov dojučerašnji strateški partner HNS već se dobrano priprema za lokalne izbore. I kako se sada čini, mogli bi, svojim kandidatima, SDP-u pomutiti planove u čak tri velika grada – Zagrebu, Osijeku, ali i u Rijeci. Na što u SDP-u ne gledaju blagonaklono te priznaju da bi im to mogao biti veliki problem jer oni zbog stranačkih procesa i bavljenjem samima sobom dobru križaljku za lokalne izbore još nemaju.

Mrak-Taritaš rastu šanse

S druge strane HNS, osim Anke Mrak-Taritaš, koja “juriša” na Zagreb, ne isključuje opciju da bi se za gradonačelnika Osijeka mogao kandidirati i predsjednik stranke Ivan Vrdoljak, a sve su glasnije priče da bi HNS račune SDP-u mogao pomrsiti i u Rijeci. I to kandidaturom Pere Lučina, rektora Sveučilišta u Rijeci od kojeg u SDP-u strahuju jer bi njegov ulazak u izbornu utrku umanjio šanse Vojku Obersnelu. U HNS-u su posebno zadovoljni kako se stvari razvijaju u Zagrebu, gdje drže da njihovoj kandidatkinji Anki Mrak Taritaš šanse rastu iz dana u dan. Najbolji dokaz za to, dodaju, njezinih je šest tisuća preferencijalnih glasova u Gornjoj i Donjoj Dubravi te Sesvetama na prošlim parlamentarnim izborima, što je više nego što je dobio Milan Bandić u tim gradskim četvrtima. U istim četvrtima Mrak Taritaš je u studenom 2015. godine osvojila oko 1500 preferencijalnih glasova. S druge strane SDP u Zagrebu planira ići s Davorom Bernardićem, šefom zagrebačke organizacije SDP-a i aktualnim kandidatom za novog predsjednika stranke. U slučaju da izgubi izbore za šefa SDP-a neki u aktualnom stranačkom vodstvu ne vjeruju da bi mu time bila ugrožena i kandidatura za gradonačelnika .

– Teško da bi ispao iz te kombinacije jer će Bernardić osvojiti respektabilan broj glasova članstva na izborima za predsjednika i time dodatno učvrstiti svoju poziciju kandidata za gradonačelnika – kaže jedan član Predsjedništva SDP-a.

Prijetnje s Iblerovog trga

Naglašava i kako je ponašanje HNS-a vrlo problematično.

– Oni mogu kandidirati svoje ljude gdje god žele, ali onda neka ne računaju više na nas na parlamentarnim izborima. Jer ako ideš bez nas u strateške sredine, onda to znači da više nećeš biti ni naš strateški partner na nacionalnoj razini – kaže naš izvor iz vodstva stanke. Dodaje i kako će SDP, bude li HNS doista solirao, kandidirati svoje ljude i u nekim sredinama gdje su do sada “vladali” HNS-ovci poput Varaždina, a nije isključeno, dodaje, da SDP, budu li se stvari tako razvijale, podrži i Radimira Čačića kao kandidata za varaždinskog župana.     

>> Mrak Taritaš: Mi moramo na sljedeće izbore izaći samostalno

Komentara 22

BO
boyosb
07:33 30.09.2016.

Ma Vrdoljaku treba dobro jaja "pomutiti". Za*ebao je cijelo gospodarstvo!!!

DU
Deleted user
07:45 30.09.2016.

Kako će pomutiti? Izaći će sami na izbore i neće prijeći izborni prag. Bez koalicije oni ne postoje.

MM
mirko.mikic.miki
07:46 30.09.2016.

Oni će SDP-eu, a Uskok Vrdoljaku i HNS-u...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije