Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'stvarna ugroza'

HNiP poziva: Istražite sudjeluju li u kreiranju hrvatskog javnog mnijenja agresori i strane tajne službe

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
20.01.2017.
u 13:36

"Sustavno relativiziranje događaja i krivotvorenje autentičnih povijesnih činjenica iz vremena Domovinskog rata, s nacionalno odgovornog motrišta djeluju kao lako vidljiva propaganda velikosrpskih strateških interesa"

Udruga Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) izrazila je da zabrinutost događanjima u hrvatskom medijskom prostoru tijekom i nakon posjeta predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u te je nadležne institucije pozvala da istraže sudjeluju li u kreiranju hrvatskog javnog mijenja osobe koje su sudjelovale u agresiji na Hrvatsku ili su bili ili jesu suradnici stranih obavještajnih organizacija.

"U svjetlu intenzivirane, kako unutarnje tako i međunarodne agresije na hrvatske institucije - predsjednicu Republike i Vladu, izražavamo zabrinutost događanjima u hrvatskom medijskom prostoru tijekom i nakon posjete predsjednice SAD-u. Neobjektivnost i senzacionalizam, odnosno neodgovornost medija za demokratski i sveukupni napredak Hrvatske, u trenutnim uvjetima nestabilnih međunarodnih okolnosti više ne predstavljaju samo problem nedovoljne pluralnosti hrvatske javnosti, nego i stvarnu - vojnu, političku i ekonomsku ugrozu", ocjenjuje HNiP u priopćenju.

"Također, sustavno relativiziranje događaja i krivotvorenje autentičnih povijesnih činjenica iz vremena Domovinskog rata, s nacionalno odgovornog motrišta djeluju kao lako vidljiva propaganda velikosrpskih strateških interesa - relativizacija krivice za Domovinski rat, odnosno izjednačavanje agresora i žrtve", navodi ta udruga.

S obzirom na više puta očitovani stav nadležnih institucija o nužnosti definiranja i reguliranja minimalnih standarda novinarske profesije u hrvatskim medijima, bitnim za hrvatsku javnost drže institucionalno istražiti sudjeluju li u kreiranju hrvatskog javnog mijenja osobe koje su sudjelovale u agresiji na Hrvatsku ili su bili ili jesu suradnici stranih obavještajnih organizacija.

"U vrijeme kada se ponovo zvecka oružjem prema Hrvatskoj, a istovremeno se demonstrira i nečuven bezobrazluk tijekom službenih posjeta srpskih političara i javnih osoba, odgovor nadležnih institucija na ova pitanja i stvaranje kvalitetnijeg medijskog zakonodavstva držimo najvišim državnim prioritetima", zaključuje HNiP u nepotpisanom priopćenju.

>> HNiP: Umjesto da su se kažnjavali prekršitelji, i uprava HINA-e je prema kolegici Škugor posegnula za 'korporativnom batinom'

Komentara 14

CO
cokolinko
13:56 20.01.2017.

Konačno......!!!!

DU
Deleted user
16:50 20.01.2017.

Bili smo davno prije upozoravala na dijelovanje prosrpsko orijentirane ekstremne ljevice u Hrvatskoj.Neke novinarske kuče predstavljaju problem i stvarnu ugrozu republike hrvatske.Nadam se da če Hr (SOA) te vojna (VSOA) i uprava za komunikacijsko-informacijske sustave GS OSRH znati se nositi sa teroristima.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:58 20.01.2017.

Ne samo da sudjeluju u kreiranju hrvatskog javnog mnijenja, agresor i strane tajne službe upravljaju hrvatskim javnim mnijenjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije