Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND

Predsjednik Hrvatske liječničke komore optužuje druge za ono što zapravo sam radi

18.05.2015., Zagreb - Redakciju Vecernjeg lista posjetilo je novoizabrano vodstvo Hrvatskog novinarskog drustva, predsjednik Saša Leković i potpredsjednik Denis Romac. Glavni urednik Vecernjeg lista Drazen Klaric. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
25.11.2015.
u 10:32

Ponovo pozivamo vodstvo HLK-a i glavnog urednika “Liječničkih novina” da se suzdrže od stvaranja negativnog ozračja i poticanja na kršenja Kodeksa časti hrvatskih novinara, te da se klone neprimjerenih načina komuniciranja.

Nakon što su Hrvatsko novinarsko društvo i Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a objavili priopćenje o tome kako su neugodno iznenađeni tekstovima objavljenima u posljednja dva broja “Liječničkih novina”, glasila Hrvatske liječničke komore, u kojima se vrijeđaju novinari „Večernjeg lista“, predsjednik HLK odgovorio je priopćenjem kako zapravo HND ne razumije društvenu zadaću medija niti svoju ulogu.

No, sadržaj tog priopćenja pokazuje kako ne samo da predsjednik Hrvatske liječničke komore zaista ne razumije društvenu ulogu medija nego ne razumije niti kako funkcionira HND, ali  ga to ne sprječava da i dalje bahato dijeli lekcije. Pismo donosimo u cijelosti:

"Nakon što su Hrvatsko novinarsko društvo i Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a objavili priopćenje o tome kako su neugodno iznenađeni tekstovima objavljenima u posljednja dva broja “Liječničkih novina”, glasila Hrvatske liječničke komore, koje potpisuju predsjednik HLK mr.sc. Trpimir Goluža i glavni urednik “Liječničkih novina” prof.dr. Željko Poljak, jer ti tekstovi pokazuju kako njih dvojica ne razumiju društvenu zadaću medija, predsjednik HLK odgovorio je priopćenjem kako zapravo HND ne razumije društvenu zadaću medija niti svoju ulogu.

No, sadržaj tog priopćenja pokazuje kako ne samo da predsjednik Hrvatske liječničke komore zaista ne razumije društvenu ulogu medija nego ne razumije niti kako funkcionira HND ali ga to ne sprječava da i dalje bahato dijeli lekcije.

Za novinare Večernjeg lista u „Liječničkim novinama“ korišteni su epiteti „glup i podao“ te pozivano da im se „s prezirom okrenu leđa“. Zbog toga je HND i reagirao a potpisnike priopćenja HND-a čelnik HLK-a optužuje da “sektaški brane ono što je neobranjivo“. Dakle, dr. Goluža smatra da je u redu nazivati novinare glupima i podlima te pozivati da im se „okreću leđa“ optužuju tako druge za ono što zapravo sam radi.

Također kao grijeh HND-a predsjednik HLK-a navodi kako mu predsjednik HND-a nije odgovorio na pritužbe koje je zbog objavljenih novinskih članaka slao u više navrata. Time dr. Goluža pokazuje da ne razumije niti kako funkcionira HND. Naime, za pritužbe na rad novinara nadležno je Vijeće časti HND-a (što piše u dokumentima o radu HND-a koje je moguće naći na web stranici Društva) a ne predsjednik, pa se sve pritužbe koje stignu na adresu predsjednika prosljeđuju Vijeću časti. Tako je učinjeno i sa pritužbama iz HLK-a.

Ponovo pozivamo vodstvo HLK-a i glavnog urednika “Liječničkih novina” da se suzdrže od stvaranja negativnog ozračja i poticanja na kršenja Kodeksa časti hrvatskih novinara, te da se klone neprimjerenih načina komuniciranja. Vijeće časti HND-a će u primjereno vrijeme razmotriti njihove pritužbe, kao i sve druge koje dobije, i o tome ih obavijestiti.

Selma Mijatović, predsjednica Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a

Saša Leković, predsjednik HND-a"

>> 'Predsjednik Hrvatske liječničke komore i glavni urednik Liječničkih novina ne razumiju društvenu zadaću medija'

Komentara 8

MO
mojazemlja
11:15 25.11.2015.

Sve smo ne HND..

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
11:59 25.11.2015.

Dali možete vjerovati da su ovog kloniranog tijanića izvukli sa nekakvog tamo beogradskog fakulteta, dovukli u zagreb i ustoličili za predsjednika hnd-a, toliko o tzv hrvatskom objektivnom nepristranom novinarstvu, al opet mene osobno ne čudi ponašanje i stav srpskih novinarara koji rade u rh, njihov cilj je jasan, napravi štete koliko stigneš i koliko možeš, mene čudi stav ovih naših domaćih novinara kako sve to mirno i ravnodušno promatraju, umjesto da osnuju svoje jedno pravo istinsko hrvatsko novinarsko društvo, oni samo šute, šute i opet šute čekajući da neko drugi za njih to napravi, bogeci se nebi šteli nikom zameriti a najmanje trenutnoj regijonalnoj političkoj sekti na vlasti u rh....

PO
Posavac
12:24 25.11.2015.

Sve sami jugosloveni koji bi da mogu i ime Hrvatske drzave promjenili u zemlju regiona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije