Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kampu uvijek živo

Hladnoća usporila migrantski val, ali za volontere nema odmora

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
01.12.2015.
u 16:44

Pristižu nove količine čizama, šalova, kapa, zimskih jakni i svega drugog što nam je potrebno kako bismo ovim ljudima u nevolji omogućili da mirno i u toplom nastave svoje putovanje – rekao je Jan Kapić, glasnogovornik UNHCR-a

Posljednjih dana znatno je usporen ulazak migranata u Hrvatsku. Danas (utorak) do 12 sati i tijekom cijele noći s ponedjeljka na utorak u našu zemlju nije ušao niti jedan migrant, izvijestili su iz MUP-a. Međutim, i dalje se očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije. Od početka izbjegličke krize u Hrvatsku je ušlo oko 459 tisuća migranata, a u prihvatnom-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu jučer prijepodne bilo je svega osam osoba. Unatoč tome, posla za predstavnike humanitarnih udruga i nevladinih organizacija u brodskom kampu ne nedostaje. Volonteri, profesionalci i sve službe sada se najviše trude slavonsku zimu učiniti toplijom. Hladnoća je usporila izbjeglički val, a oni koji stižu sve su umorniji. Pripremaju se paketi s hranom i topla odjeća.

– Pristižu nove količine čizama, šalova, kapa, zimskih jakni i svega drugog što nam je potrebno kako bismo ovim ljudima u nevolji omogućili da mirno i u toplom nastave svoje putovanje – rekao je Jan Kapić, glasnogovornik UNHCR-a.

>> Makedonija dovršila gradnju ograde na granici prema Grčkoj

Ključne riječi

Komentara 8

ST
Stipan
18:46 01.12.2015.

Daj Bože zimu i snijeg dvanaest mjeseci!

Avatar gecdra
gecdra
17:17 01.12.2015.

Migrantski val može usporit samo Prva Gardijska.

Avatar RexCroatorum32
RexCroatorum32
20:46 01.12.2015.

Predlažem i čuvanje granice na volonterskoj osnovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije