Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubili se

HGSS sinoć spasio troje čeških tinejdžera s Biokova

češki tinejdžeri,Biokovo,HGSS
Foto: HGSS
1/3
22.09.2014.
u 12:45

Mladići su poziv u pomoć uputili u 21.15 sati preko Centra 112 Dubrovnik. Uhvatio ih je mrak, a nisu ponijeli lampe pa su skrenuli sa planinarske staze

Pripadnici HGSS-a sinoć su s Biokova spasili trojicu čeških tinejdžera.

Mladići su poziv u pomoć, navodi na svojim stranicama HGSS, uputili u 21.15 sati preko Centra 112 Dubrovnik. Nalazili su se iznad mjesta Živogošće na nadmorskoj visini oko 400 metara i nisu ozlijeđeni. Uhvatio ih je mrak, a nisu ponijeli lampe pa su skrenuli sa planinarske staze. Shvativši da su zalutali, nazvali su pomoć. Savjetovano im je da se ne kreću te da spašavatelji dolaze u pomoć.

Ekipa od pet spašavatelja krenula je na teren prvo do sela Strn gdje su stigli u 22.30 sati. Iz sela dalje planinarskom stazom koja vodi na Sutvid. Dolaskom na predio Kolovrat uspostavljen je vizualni kontakt, čime je za spašavatelje bio odrađen glavni dio posla. Nakon 40 minuta penjanja pronašli zalutale u mladoj borovoj šumi. Poslije okrijepe uslijedio je povratak do sela gdje su se uz pratnju spustili u 23.57 sati.

>>HGSS s olujnog Velebita spasio belgijske planinare

>>GSS-ovci s Velebita spasili dvije planinarke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije