Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

HEP: Sanirani su gotovo svi kvarovi, osigurana je nesmetana opskrba strujom

struja
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
15.01.2017.
u 18:57

Snježno nevrijeme koje je u petak zahvatilo gotovo čitavu Hrvatsku uzrokovalo je oštećenja i prekide na distribucijskoj mreži na području više županija

Gotovo svi kvarovi na distribucijskoj mreži, prouzročeni snježnim nevremenom, su sanirani, a kupcima je osigurana nesmetana opskrba električnom energijom, priopćila je danas poslijepodne Hrvatska elektroprivreda (HEP). 

Snježno nevrijeme koje je u petak zahvatilo gotovo čitavu Hrvatsku uzrokovalo je oštećenja i prekide na distribucijskoj mreži na području više županija. U najvećem broju slučajeva prekide su izazvale velike količine mokrog snijega koji je svojom težinom uzrokovao pucanje vodiča i pad stabala na dalekovode, zbog čega je oko 50.000 kupaca ostalo bez električne energije.

Tijekom subote i nedjelje radnici HEP-a uspjeli su sanirati gotovo sve nastale kvarove i osigurati nesmetanu opskrbu električnom energijom.

>> Bez struje je ostalo 50.000 Hrvata, očekuje se normalizacija do kraja dana

Ključne riječi

Komentara 1

K2
kritičar_2
23:20 15.01.2017.

Dragi moji menadžeri,što vas je Vrdoljak instalirao po svim distribucijama HEP-ODS,morali bi znati,da svaki drveni stup od elektro-mreže ima svoj vijek trajanja(kao i sve drugo)i kad istekne,treba ga zamjeniti,nečekati da pukne,pri ekstremnim uvjetima i onda se čuditi.Kako se to moglo desiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije