Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj od 59 milijuna kn

HEP kupuje 578 novih automobila: 'Uštedjet ćemo najmanje 30 milijuna kuna'

Ivan Matasić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
22.07.2014.
u 19:20

Uprava će dobiti vozila niže klase 
od audija A6, koje su vozili dosad

HEP je danas objavio natječaj za kupnju čak 578 novih automobila, a procijenjena vrijednost te nabave je 59,4 milijuna plus PDV. U toj državnoj tvrtki, između ostalog, planiraju kupiti šest novih automobila više srednje klase i 18 limuzina srednje klase, a ostalo su osobna vozila niže i niske klase.

Član uprave HEP-a Ivan Matasić kaže da su morali u nabavu novih vozila zbog lošeg stanja postojećeg voznog parka. Osim natječaja za 578 automobila, u tijeku su i natječaji za nabavu 973 teretna i kombi-vozila te 20 vozila na električni pogon. Ukupna je vrijednost ta dva natječaja nešto manja od 175 milijuna kuna bez PDV-a. Matasić tvrdi da će nabavom novih vozila HEP godišnje na voznom parku uštedjeti najmanje 30 milijuna kuna. Sadašnji troškovi iznose oko 90 milijuna kuna.

HEP nova vozila neće uzeti na leasing, što je uobičajeno među tvrtkama, nego će ih kupiti. Matasić kaže da je kupnja za HEP, koji ima dovoljno gotovine za tu nabavu, povoljnija od leasinga. Pri tome će se, naveo je Matasić, smanjiti i broj vozila u voznom parku HEP-a i to s postojećih 2887 koji su obuhvaćeni planom optimizacije na 2227 vozila, što je 25 posto manje. Matasić je istaknuo i da se za svaku kategoriju vozila može natjecati barem šest proizvođača te kako je to dokaz da natječaj nije namješten za točno određenu vrstu vozila. Članovi uprave HEP-a dobit će vozila niže kategorije od onih koja su imali na raspolaganju dosad, a to su bili audiji 6.

>>HEP mora izaći u regiju, uprava ne čini dovoljno za to

>>'HEP ne šalje račune za električnu energiju stanovnicima poplavljenih područja'

Komentara 27

AN
andrijacatch
19:30 22.07.2014.

Neka kupe još 500 automobila pa neka uštede još 30 milijuna. Neka kupe još 2000, štednji nikad kraja. Više ljudi neće štediti u bankama nego u autosalonima.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:44 22.07.2014.

Uštedjeli su i sa pametnim telefonima 40 milijuna kuna, Merzelica sa audim A6 Quatro 200.000 kn...... heheheh kako smo mi naivni i jadni

MA
matejkr
19:33 22.07.2014.

Da da sad će biti A4 jer je A6 ipak previsoka klasa.Ma daj ko tu koga ****!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije