Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguranje bolnica

HDZ: Vojkovićeva tvrtka 2013. je uprihodila 0 kuna i imala jednog zaposlenika

Pavo Kostopeč
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/2
27.01.2015.
u 14:49

Dr. Kostopeč kazao je kako je u sklobu objedinjene javne nabave posao osiguranja za bolnice dobio KBC Zagreb koji je trebao s ostalim ustanovama formirati ponudu i uputiti je ministarstvu

Andrija Mikulić i dr. Pavo Kostopeč danas su na konferenciji za medije HDZ-a iznijeli niz kritika na račun ministra zdravlja Siniše Varge koji je platio  7 milijuna kuna tvrtki Hrvoja Vojkovića za posredovanje u osiguranju bolnica. Ministarstvo zdravlja angažiralo je tvrtku Gras Savoye Croatia čiji je prokurist i 20-postotni dioničar Hrvoje Vojković, nekadašnji HSLS-ovac i bivši šef Croatia osiguranja.

 - Svi već znate za novu aferu ministra zdravlja Siniše Varge. Radi se objedinjenju projekta javne nabave, imamo slučaj netransparentnog osiguranja bolnica i plaćanja posrednika u iznosu od 7 milijuna kuna. Gras Savoye je trgovačko društvo čiji je osnivač i suvlasnik Hrvoje Vojković koji je prodao stan Zoranu Milanoviću, a poznate su i njegove veze s ministrom Vargom.

 - Varga je ministar osam mjeseci, ali je prvi u produciranju afera. Dva puta je imao dokazan sukob interesa, a tu se i afera sa skijanjem i stolom, kazao je Andrija Mikulić.

Dr. Kostopeč kazao je kako je u sklopu objedinjene javne nabave posao osiguranja za bolnice dobio KBC Zagreb koji je trebao s ostalim ustanovama formirati ponudu i uputiti je ministarstvu.

 - Prije par mjeseci KBC-u dolazi obavijest da prestane sa svim aktivnostima i da posao preuzima Ministarstvo, ne navodeći zašto. Pitanje je i kako je odabran posrednik. Varga ga je izabrao svojim osobnim izborom. Nemamo dokaza o savjetovanju ili stručnoj analizi. Sporna je i sama tvrtka koja je osnovana prije dvije godine, a 2013. je uprihodila 0 kuna i imala jednog zaposlenika. Nemamo dokaz ni da je tvrtka dosad posredovala u osiguranju bolnica. U Hrvatskoj postoje i druge brokerske kuće koje su htjele sudjelovati u natječaju, no nisu mogle, kazao je Kostopeč. 

 

>> Posao bez javnog natječaja: Varga platio 7 milijuna kuna Vojkoviću za posredovanje

Komentara 24

RO
rodjo123
14:56 27.01.2015.

Braća Varga su elitni članovi rvackog društva. Oni se razumiju u maslinovo ulje, vino, skijanje i vozila na hibridni pogon.

RU
rudvanvart
16:12 27.01.2015.

Varga je platio 7 milijuna kuna Vojkoviću za posredovanje, a isti taj Vojković je Milanoviću prodao stan. Milanović pogodovanjem isplaćuje svoj stan, to su kriminalna posla.

19
1995josip
14:56 27.01.2015.

Milanović je visoko podigao ljestvicu za kriminalce u svojim redovima , kada kradu njegovi ministri onda nema štednje . Tako nam kradu milijarde kuna ova nesposobna i bahata djeca partizana !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije