Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ U SPLITU:

'HDZ su licemjeri bez ideologije, igraju po pravilima 3. istočnobalkanske lige'

zoran milanović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.12.2013.
u 12:22

Premijer kaže kako prosvjetni sindikati žele da šutne ministra koji se ubija da uvede red u školstvo.

-Svaka zemlje treba alternativu, Hrvatska je vjerovatno negdje ima, ali HDZ to nije. Tomsilav Karamarko toliko je nedosljedan i izgubljen da to nema smisla. Svaki dan ima drugi stav, i o referendumu i o drugim stvarima. Za mjesec dana će tražiti da Božić bude umjesto Uskrsa – komentirao je novinarima premijer Zoran Milanović traženje predsjednika HDZ-a da se u svibnju održe izvanredni izbori.

Rekao je i kako od Ustravnog suda još nije dobio odluku o protuustavnosti odluke o radnoj obvezi liječnika.

-Zato mi je malo čudno da se na Ustavnom sudu komentirala odluka prije nego što je objavljena. Vidjet ćemo! - rekao je Milanović i podsjetio kako je Račanova vlada donijela identičnu odluku. Sadašnja zamjenica Ustavnog suda tada je bila predsejdnica Ureda za zakonodavstvo.

-Vlada je donijela tu odluku temeljem mišljenja pravnih službi, ali Ustavni sud je iznad, tu odluku morate poštivati. Stav je bio da se građanima da se nakon dva mjeseca kvazi-štrajka, o kojem sam rekao što mislim, građanima osigura pravo na zdravstvenu zaštitu – naglasio je premijer.

Ministra Željka Jovanovića nema namjeru smijeniti, unatoč peticiji čije potpisivanje organiziraju sindikati u školama.

-Peticiju da se šutne ministra koji se ubija da konsolidira jedan od najtežih resora?! To je teže od zdravstva. Volio bih da sindikalni lideri vode više računa o općoj slici a ne o svom statusu sindikalnih povjerenika od kojih žive mirnije nego Jovanović i ja – rekao je Milanović i dodao da imamo visoke plaće u odnosu na istočnu Europu.

Komentirao je i oprost dugova državi građanima, koje je najavio ministar Slavko Linić.

-Dugovi se moraju vraćati, ni ja ni Linić nismo Djed Božićnjak. Nadam se da to neće nitko rušiti na Ustavnom sudu ili na referendumu – poručio je Milanović i rekao da je to samo jedna od mjera kojima nastojimo ljudima dati da dođu do daha.

-Tko god govori o poreznoj presiji, izmišlja, porezi su manji nego prije dvije godine – zaključio je Milanović.

Zoran Milanović je u Splitu gostovao na Konvenciji splitsko-dalmatinskog SDP-a. Govoreći članstvu, upozorio je kako moraju dobiti izbore za dvije gdoine jer će biti gotovo uzalud sve ovo što su napravili u dvije godine mandata, a on tvrdi da su uveli red.

Za HDZ je rekao kako nemaju ideologiju, ni moral i da su licemjerni.

-Mi ne igramo po istim pravilima. Mi se držimo zapadnih pravila, a oni igraju po pravilima treće istočnobalkanske lige – rekao je Milanović i poručio kako je zadatak SDP-a u naredne dvije godine ljudima dati vjeru da im opet ukažu povjerenje. Tvrdi da ćemo biti najuspejšnije zemlaj EU u privlačenju sredstava iz fondova.

Ključne riječi

Komentara 118

DU
Deleted user
12:41 22.12.2013.

hoće li taj ikada u svojoj političkoj karijeri uspjeti kazati jednu jedinu rečenicu za koju bi se moglo tvrditi da je pametna? Mislim da neće!!

KR
krka
14:28 22.12.2013.

Ne željeći biti ničiji advokat nakon ove "povijesne" izjave druga zokya moram samo napisati: ako je netko 3. balkanska liga, makar to bio i HDZ, onda si ti zoky sa kokošarima 4.North Korean liga! Zoky nikako da iz rječnika izbaci termine: balkan,nepodoban, ideološki, neistomišljenik, kao da je uz čaču u vrijeme dok je nosio pelene. Ako mu je toliko do balkana kaj čeka, nek ode tamo! Mi ostali tvrdimo da smo u Europi! Balkan može spominjati 20 puta dnevno samo osoba koja ima tamo ideološke korijene i koja plače za vremenom kad je drug radman nosio štafetu drugu šlosaru iz kumrovca joži brozu!

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
12:44 22.12.2013.

Jasno je da bi bilo krajnje neprimjereno sada mijenjati 11 - 12 loših ministara kada cijela vlada pada već do svibnja mjeseca. Jedino što bi bilo pametno a to treba obvezno učiniti to je: ovu vladu proglasiti pod hitno tehničkom i tako spriječiti dalja stupidna eksperimentiranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije