Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ

'Srbijanska vlada ponovno si uzima za pravo miješati se u unutarnja hrvatska pitanja'

karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.08.2015.
u 15:57

Dio aktualne vladajuće koalicije – u suglasju s partnerom Miloradom Pupovcem i službenim Beogradom – uzima si pak pravo „presuđivati“ da su izmjene i dopune Statuta Grada Vukovara protuzakonite i protuustavne, što je flagrantni pritisak na neovisno sudstvo i pravosuđe

– Zahtjev srbijanske Vlade, predvođene premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom Aleksandrom Vulinom, da se raspusti vukovarsko Gradsko vijeće zbog nedavnih izmjena i dopuna Statuta Grada Vukovara, svjedoči da si službeni Beograd i dalje uzima pravo miješati u unutarnja hrvatska pitanja te Vukovarkama i Vukovarcima, ali i svim građanima Republike Hrvatske nametati vlastita politička stajališta. Kao što si je nedavno uzeo pravo Republici Hrvatskoj nametati i spomendane koje bismo trebali obilježavati, izjednačavajući žrtvu i agresora – komentirali su iz HDZ-a reakcije na izmjenu i dopunu Statuta grada Vukovara prema kojima na javnim objektima u Vukovaru neće biti postavljane dvojezične ploče.

– Dio aktualne vladajuće koalicije – u suglasju s partnerom Miloradom Pupovcem i službenim Beogradom – uzima si pak pravo „presuđivati“ da su izmjene i dopune Statuta Grada Vukovara protuzakonite i protuustavne, što je flagrantni pritisak na neovisno sudstvo i pravosuđe. Kao što je to bila svojedobna tvrdnja premijera Milanovića da je „u slučaju Perković-Mustač ionako nastupila zastara“ – kažu u HDZ-u te dodaju:

– Dio dežurnih aktivista – u suglasju s dijelom vladajuće koalicije, Miloradom Pupovcem i službenim Beogradom – uzima si pravo u orkestriranoj kampanji svjesno lagati da su u Vukovaru „ukinute dvojezične ploče“, premda nikada nisu ni bile postavljene na gradskim ustanovama, ulicama i trgovima. A svatko dobronamjeran pogledom u Statut Grada Vukovara može lako uvidjeti da je tim dokumentom srpska manjina dobila niz prava koja dosad nije imala – poput dobivanja svakoga službenoga gradskog dokumenta na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

>> Gradsko vijeće Vukovara: Bez ćiriličnih ploča na objektima javne namjene

Ključne riječi

Komentara 145

SK
Sviraj_kraj
16:49 20.08.2015.

Oni traze da se raspusti gradsko vijeće...pa taj srpski bezobrazluk nema granica

KU
Kuburamile
16:48 20.08.2015.

Uz pomoć ove trenutne lopovske vlasti upravlja Hrvatskom, sreća ne jos dugo.

DU
Deleted user
16:34 20.08.2015.

Srbska agresivna politika i štnja hrvatske jugoorijentirane vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije