Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Minirali dolazak Lozančića

HDZ: Premijer je pod velikim utjecajem Ivića Pašalića i Opus Dei

19.01.2015., Zagreb - Predsjednik RH Ivo Josipovic odrzao prijem za predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj koji se tradicionalno odrzava u prigodi medjunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Sef Sigurnosno obavjestajne agencije
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
06.05.2016.
u 12:24

Negativno mišljenje na izbor Markića za šefa SOA-e možda je i zadnje upozorenje HDZ-a premijeru Oreškoviću i Mostu, kažu u HDZ-u

HDZ neće dopustiti da Dragan Lozančić, bivši šef SOA-e, dobije posao premijerova savjetnika u Vladi, a izgleda da su uspjeli minirati taj transfer. Lozančiću se, doznajemo u krugu HDZ-ovih saborskih zastupnika, nudi pozicija u jednom od javnih poduzeća. Riječ je o dva-tri poduzeća u vlasništvu države, a Lozančić će moći odabrati u kojem želi prihvatiti posao.

Provokacija

Prekjučer su informacije iz kruga premijera Tihomira Oreškovića govorile da će Lozančić postati premijerov savjetnik u području diplomacije.

HDZ, čiji je šef i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, zajedno s predsjednicom RH, tražio Lozančićevu smjenu optužujući ga da je radio u službi SDP-a i premijera Milanovića, nikako ne bi mogao pristati na Lozančićev dolazak u Banske dvore. Premijerova ideja da ga uzme u Banske dvore, a navodno je trebao biti u kabinetu Mostova potpredsjednika Vlade Bože Petrova, ispala je čista provokacija.

– Premijer je idejom da Lozančića dovede u Vladu pokazao nedostatak političke inteligencije – komentirali su u HDZ-u, dodajući da je premijer pod velikim utjecajem Ivića Pašalića i Opus Dei.

U HDZ-u kažu kako im nije bila namjera ponovno dizati prašinu oko SOA-e, a da su negativnim mišljenjem svojih članova u Odboru za nacionalnu sigurnost na imenovanje Daniela Markića ravnateljem tajne službe, htjeli poslati poruku kako ne žele preuzeti odgovornost za SOA-u dok njome upravlja ravnatelj koji nije njihov izbor.

– To je bilo upozorenje i premijeru Oreškoviću i Mostu. Možda i naše zadnje upozorenje prije nego što ih “otkantamo” jer se na takav način ne može raditi – rekao nam je izvor iz HDZ-a.

Baš mu je drago, nastavio je, što je Markića na Odboru izglasala oporba i Most te dodaje da je Markić, kao Lozančićev suradnik u SOA-i, također sudjelovao u akcijama “opsluživanja” Milanovića i “privođenja” mostovaca na razgovore s tadašnjim SDP-ovim premijerom u Banske dvore.

Zadnje upozorenje

U HDZ-u su, nije tajna, već dugo nezadovoljni ignoriranjem najveće stranke u vladajućoj koaliciji kao i prvog potpredsjednika Karamarka. Iako je on zadužen za tajne službe i policiju, nijedan Karamarkov kandidat za šefa SOA-e nije prošao kod premijera, a zajedno s predsjednicom RH smjenu Lozančića čekao je mjesecima. Ignorirana su i Karamarkova upozorenja da su potrebne smjene u vrhu policije, a one su se dogodile tek nakon nezapamćene pljačke u središtu zagrebačke policije u Heinzelovoj ulici.

Nije ni tajna da HDZ pokušava prekrojiti većinu i iz suradnje eliminirati Most i premijera Oreškovića, odnosno da traži izlaznu strategiju iz Vlade u kojoj se gotovo ni o čemu ne mogu dogovoriti s premijerom i Mostom. Karamarko javno šalje poruke da će premijer Orešković imati potporu HDZ-a dok se bude bavio reformama i gospodarstvom. U svakom slučaju, HDZ neće još dugo trpjeti ni premijera ni Most, a zbivanja oko SOA-e već su prelila čašu. Najava da je to možda njihovo zadnje upozorenje ne zvuči bezazleno.

>>Premijer Orešković Lozančiću daje posao u Vladi, a predsjednica ga optužila da je bio Milanovićev obavještajac

Komentara 150

DU
Deleted user
12:38 06.05.2016.

Novinari jadnoj raji opet serviraju Opus dei...da bi se otvorila stranica na kojoj nemaš baš ništa za pročitati

AC
accusator
14:04 06.05.2016.

Nabacaš malo 'povjerljivih krugova' dodaš 'visoki izvor', umiješaš 'navodne insinuacije', začiniš to 'pašalićevskim opusdeistvom' i dobiješ 'šegu' zvanu 'istraživačko novinarstvo'. Do jučer je sve informacije dobivala od 'visokog izvora' s Iblerovog trga, a danas joj vrlo povjerljivo Hdzovci šapću tajne u novinarsko uho. Ha, ha, ha. I najvećim naivcima jasno je da sve njene izmišljene pričice dolaze iz iste Sdp kuhinjice.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:58 06.05.2016.

Kakvi droge uzimaju ovi novinari ako ih se tako može nazvati? Kod ne postoje novinari, sve su to političari, jer koliko vidim nijedan ne prenosi vijesti oni ih isključivo stvaraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije