Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa Promocije plus

HDZ pobjeđuje u 9. izbornoj jedinici, SDP-u mandat više nego na parlamentarnim izborima

Milanović Karamarko
Foto: Goran Stanzl/PIXELL
1/4
31.05.2016.
u 19:42

U IX. izbornoj jedinici 52 posto ispitanika želi prijevremene izbore, protivi im se 28 posto, dok je neodlučnih 19 posto.

U HDZ-ovoj utvrdi, IX. izbornoj jedinici, koja između ostalog obuhvaća gradove Zadar, Šibenik, Gospić i Knin, prema anketi koju je Promocija Plus provela za RTL, 52 posto ispitanika želi prijevremene izbore, protivi im se 28 posto, dok je neodlučnih 19 posto. 

Da se sada održe izbori, u toj jedinici bi pobjedu odnio HDZ sa 36,5 posto, SDP bi dobio 25,2 posto, Živi zid 7,4 posto, a Most 6,3 posto. Kada se to preračuna u mandate, HDZ bi iz ove jedinice dobio 7 zastupnika, SDP 5 te po jednog Živi zid i Most. 

U odnosu na rezultate posljednjih parlamentarnih izbora, prema ovoj anketi HDZ bi izgubio jedan mandat, SDP bi dobio jedan mandat više, dok Most pada sa dva na jednog zastupnika. 

Anketa je provedena na uzorku od 700 ispitanika. 

>>Živi zid raste, a samo 30 posto onih koji su glasali za Most to bi i ponovili

>>Predizborna istraživanja točno su pokazivala izborne trendove

Komentara 34

SE
sekta
20:04 31.05.2016.

po mojoj anketi u 9 izbornoj jedinici hdz dobiva 10 mandata sdp 4. ukupno domoljubna 71 sdp 59.....informacija je ne samo tocnija nego I cak bezplatna !

TV
tv5378
19:51 31.05.2016.

Da promocija plus djeluje na tlu demokratske drzave a ne u Hrvatskoj,vjerojatno bi bila krivicno gonjena zbog namjernog friziranj ankete i dezinformacije.

MI
Mimizo
19:53 31.05.2016.

ove naručene ankete okačite mačku o rep u 4 godine sve su bile protiv hdz a i karamarka a uvijek je pobjeđivao i da nije bilo krađe mandata zbog čega se na zahtjev hrvatina dorhu da to istraži dorh jošš nije oglasio hdz bi sada imao stabilnu vladu bez mosta ali više se apis ne smije ponoviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije