Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVI SMO ZAJEDNO'

HDZ-ovci uvjeravaju da nema podjela u stranci: Samo je jedan tim, a to je HDZ

Josipa Rimac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.04.2016.
u 14:17

Milinović: HDZ je jedinstven. Vidjeli ste i da se gospodin Brkić kandidirao za zamjenika predsjednika

Samo je jedan tim u HDZ-u, ne postoje dvije struje, ona predsjednika stranke Tomislava Karamarka te druga, glavnog tajnika i jedinog kandidata za zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, uvjeravali su danas HDZ-ovi saborski zastupnici novinare.

Darko Milinović, kandidat za Predsjedništvo stranke, kaže da je nakon što četiri godine nije bio u vrhu stranke, sazrelo vrijeme i za njegovu kandidaturu.

- U protekle četiri godine sam podupirao vodstvo HDZ-a, nisam bio u vrhu stranke, pokazao sam na neki način da sam istinski HDZ-ovac i mislim da je sada sazrilo vrijeme da se kandidiram u predsjedništvo stranke i s obzirom na rezultate koje Ličko-senjski HDZ poluči gotovo na svakim izborima – kazao je Milinović te ustvrdio da u HDZ-u ne postoje tim Brkić i tim Karamarko.

- HDZ je jedinstven. Vidjeli ste i da se gospodin Brkić kandidirao za zamjenika predsjednika. To je najbolji odgovor onim spinovima koji žele podijeliti HDZ, a ja čvrsto podupirem politiku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka – zaključio je Milinović.

Josipa Rimac, kandidatkinja za potpredsjednicu stranke, također tvrdi da nema podjela unutar HDZ-a.

- Samo je jedan tim, a to je HDZ. Mislim da je jako loše ovo što čitamo u medijima o nekakvim podjelama. Podjela nema. Moram reći da sam osobno dugogodišnji prijatelj i s predsjednikom Karamarkom i dosadašnjim tajnikom Brkićem – tvrdi Rimac. Upitana je li dogovor stranke da samo Milijan Brkić bude kandidat zamjenika predsjednika stranke, Rimac odgovara kako “svaka obitelj svoje dogovore rješava unutar kuće”.

- Ono što je najvažnije jest da je to bio jedan demokratski proces i bilo je dovoljno vremena da se kandidiraju svi oni koji smatraju da mogu svojim znanjem i sposobnostima odgovarati toj poziciji i da mogu dobiti povjerenje delegata – kaže Josipa Rimac.

Josip Bilaver, kandidat za potpredsjednik stranke, tvrdi da nije bilo nikakvih dramatičnih sastanaka vezanih uz kandidature u HDZ-u, te time demantira medije koji su to tvrdili.

- Otkad je gospodin Karamarko postao predsjednik, prije četiri-pet godina, oduvijek se govori o frakcijama, o podjelama unutar stranke. Mi smo u međuvremenu dobili pet izbora za redom i ja u stranci nisam vidio nikakve podjele, odnosno da je netko nečiji. Mislim da su svi ljudi svoji i da su, prije svega, pošteni HDZ-ovci – rekao je Bilaver koji očekuje da bude izabran za potpredsjednika HDZ-a, iako, priznaje, treba vidjeti što kažu delegati na Saboru stranke.

Ante Sanader, također kandidat za potpredsjednika, očekuje, tvrdi, demokratsku utakmicu na stranačkim izborima.

- Nema timova, svi smo zajedno. Bit će demokratska utakmica, svatko može lobirati, to je sve dopušteno i normalno – tvrdi Sanader koji ne vjeruje da će na izborima prevladavati šalabahteri koji delegatima govore kako glasovati. Ako sam ne bude izabran za potpredsjednika stranke, neće to, zaključuje, doživjeti kao tragediju, jer to nije ni dosad bio.

Komentara 26

CI
CIPS
15:10 29.04.2016.

Ostaci SDP partije svojim štosevima ne mogu ugroziti postojanje HDZ-a kao najsposobnije političke stranke u Hrvatskoj.

TO
Torcidas
15:11 29.04.2016.

Lopovska yugo komunisticka osniva ćeliju u Remetincu pridruzuju se Sabi i Merzel i sad ce predsjednistvo biti na hednom mjestu.

TO
Torcidas
15:08 29.04.2016.

U partiji je ratno stanje, životinjsko carstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije