Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

Sinčićev Živi zid postao treća najjača stranka, ORaH četvrti

Crobarometar
26.01.2015.
u 19:46

HDZ uživa potporu 27,6 posto birača, a SDP ima rejting od 21,2 posto

Hrvatska je u siječnju dobila predsjednicu, a prema raspoloženju birača, i Živi zid kao treću političku opciju. HDZ je i dalje najjača stranka i prvi izbor sa znatnom prednošću u odnosu na SDP.

HDZ uživa potporu 27,6 posto birača, a SDP ima rejting od 21,2 posto, proizlazi iz redovitog istraživanja Crobarometar koje provodi agencija Ipsos puls, a donosi Dnevnik NoveTV. Živi zid u siječnju je postao treći izbor birača – uspjeh Ivana Vilibora Sinčića na predsjedničkim izborima očito im je dao jak vjetar u jedra jer im je trenutačni rejting na respektabilnih 12,5 posto. ORaH je skliznuo na četvrto mjesto i uživa potporu 12,2 posto ispitanika. Lista Milana Bandića uživa potporu 2,4 posto birača, slijedi BUZ sa 1,7 posto, a jednaki rejting ima i HSS. HNS i HDSSB trenutačno podupire 1,3 posto birača, a Hrvatska zora ima rejting od 1,1 posto. Sve ostale stranke imaju rejting manji od jedan posto.

HDZ-ova koalicija osam stranaka uživa potporu od 31 posto birača, a SDP-ova koalicija četiriju stranaka 25,1 posto birača.

Hrvatska, smatraju građani, ide u lošem smjeru već godinama, ali je nakon osam mjeseci prvi put počeo i padati broj onih koji misle tako.

>> Kamo će Josipović: Lijevo ili u centar, samo da ne nastoji svidjeti se svima

>> 'ORaH i Živi zid idu sami na izbore. To se vidi iz aviona'

Komentara 132

DU
Deleted user
17:43 26.01.2015.

Ništa ljevičari nisu naučili nego i dalje nastavljaju s namještenim anketama Ipsos plusa. U kojoj bi to još zemlji agencija koja promaši u nekoliko navrata rezultate za preko 10 i više postotaka i dalje radila. S druge strane vidljivo jepo izlaznim anketama na predsjedničkim izborima da mogu biti prilično precizni ako pošteno rade zato ne kužim tko bi se trebao uloviti na ove namještene ankete poslije svih tih blamaža.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
17:29 26.01.2015.

Ipsosplus ..hahh....VL .......Sjeverna Koreja ima bolje ankete od ovih prevaranata

BI
bigstar
17:48 26.01.2015.

samo da kukuriku nestane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije