Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOALICIJA KOJA TO NIJE

HDZ ide s Hrastom, ali ne želi Ladislava Ilčića

Ladislav Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.08.2016.
u 09:07

U praksi će to izgledati tako da će Hrast podržati HDZ, a za uzvrat će dobiti sigurno mjesto za ulazak u Sabor

HDZ i Hrast Ladislava Ilčića idu zajedno na izbore, ali nisu sklopili klasičnu predizbornu koaliciju. U praksi će to izgledati tako da će Hrast podržati HDZ, a zauzvrat će dobiti sigurno mjesto za ulazak u Sabor.

Međutim, u Sabor neće ući predsjednik stranke Ladislav Ilčić, koji se neće ni kandidirati, nego potpredsjednik stranke Hrvoje Zekanović koji će dobiti prolaznu poziciju u IX. izbornoj jedinici. Iako nam to nitko nije želio potvrditi, čini se da je HDZ inzistirao na tome da predsjednik Hrasta Ilčić odustane od kandidature. Na izbornim listama HDZ-a nigdje neće stajati ime stranke Hrast.

– Mi ćemo na izborima podržati HDZ. Forma suradnje nam nije bitna. Bitno nam je da u Saboru imamo svog čovjeka koji će zastupati vrijednosti za koje se zalažemo – rekao je predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić.

Na listi HDZ-a u VIII. izbornoj jedinici naći će se Carla Konta, još jedna članica Hrasta. 

>> Plenkoviću prva, Sunčani Glavak treća, a Ivani Maletić deveta izborna jedinica

Ključne riječi

Komentara 52

DU
Deleted user
09:27 11.08.2016.

Izgleda da će Plenković i HDZ jedino dobro surađivati sa Milanovićem i SDP-om

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
09:34 11.08.2016.

S ovakvim liberalnim HDZ-om nijedna domoljubna stranka ne bi trebala koalirati. Neka koaliraju s braćom komunistima iz SDP-a.

ST
Stormbringer
09:24 11.08.2016.

Ilčić je pristojan, skroman, obiteljski čovjek bez afera i financijskih malverzacija te kao takvog ga je teško ucjenjivati. Plenković i Zoran drugara su dva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije