Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OPASNA CENZURA'

HDZ: HTV se koristi u službi Josipovićeve kandidature

HDZ
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
18.09.2014.
u 16:18

Miro Kovač optužio je HTV jer u Dnevniku nije prikazao nijednu snimku na kojoj je njihova kandidatkinja s Obamom, A. Merkel ili Cameronom

HDZ je danas prozvao Hrvatsku televiziju za “opasnu cenzuru” i optužio da se HTV, kao javna televizija, koristi u službi predsjedničke kandidature Ive Josipovića. Svoje optužbe temelje na dvije teze; minutaži koju, dakle još aktualni predsjednik Ivo Josipović dobiva na javnoj televiziji te na navodnim cenzurama kojima je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izložena na javnoj televiziji.

Sunčana Glavak, šefica HDZ-ova Odbora za medije, iznijela je podatke prema kojima je ukupno u 45 dana u središnjem Dnevniku HTV-a Josipović bio zastupljen 2522 sekundi, odnosno 42 minute, a Kolinda Grabar Kitarović 768 sekundi, odnosno 13 minuta. Nakon što se srušio vojni MIG, Josipović je o stanju u zrakoplovstvu na televiziji govorio 603 sekunde, a K. Grabar Kitarović 53. Miro Kovač, šef izbornog tima K. Grabar Kitarović, optužio je HTV jer u središnjem Dnevniku s NATO summita u Walesu nije prikazao nijednu snimku na kojoj je njihova kandidatkinja s Obamom, A. Merkel ili Cameronom. Te snimke objavljene su tek u Dnevniku 3 koji je ugašen, pa se u HDZ-u pitaju je li to slučajno. I za kadrovske promjene u Studiju 4 S. Glavak se pita imaju li veze s izravnim uključenjem K. Grabar s Nato summita.

- Pitam se treba li naša kandidatkinja sudjelovati u HTV-ovim emisijama dok se to ne uredi - poručio je Miro Kovač.

Ipak, Kolinda u nedjelju nastupa kod Aleksandra Stankovića.

U Uredu predsjednika odgovaraju da novinari prate redovne aktivnosti predsjednika Josipovića koji po svojoj funkciji i ima više događaja na kojima se pojavljuje i više ga se pita za reakcije na dnevno-politička zbivanja. Budući da je riječ o pretkampanji, još ni zakonski nisu regulirana pravila o jednakosti izvještavanja o oba kandidata.

Komentara 55

ST
stefj
16:42 18.09.2014.

He, he, je, baš su se jako trudili da uspiju uloviti Josipovića na NATO summitu i isto tako da izbace Kolindu, što je bilo teško, jer skoro na svakoj snimci Barrosa Kolinda je s njime. Uz to, Josipović uopće nije razgovarao niti s Obamom, niti s Merkel, dok Kolinda ipak je... U svakom slučaju, nije slučajno što je Dnevnik HTV-a najmanje gledani dnevnik od 3 veće TV kuće.

Avatar tajar
tajar
16:34 18.09.2014.

Dr. Kovač je dugo živio u inozemstvu pa uočeva stvari, na koje smo mi koji živimo i radimo (ako imamo tu sreću) u Hrvatskoj, već "oguglali".

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:58 18.09.2014.

Šta se čudite. pa svi jako dobro znate ko je komandant hrt-a, i ko je bivšeg predsjednika skoj-a ustoličio da nam sapuna oči....za informaciju dotični je već obnašao dužnost komandanta hrt-a 85 godine sa nepunih 24 godine, jedo se narodearode dozvat pameti, skiknuću a neću to doživit.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije