Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri sjednice HDZ-a

Davor Ivo Stier: Ćorić je nesretan jer vidi da mu ucjene s nama ne pale

Davor Ivo Stier
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
25.07.2016.
u 11:40

Želimo da na nacionalnoj razini HDZ izađe na izbore i sklapamo partnerstva tamo gdje nam naši partneri mogu pridonijeti, kazao je Plenković.

Najviša stranačka tijela HDZ-a u ponedjeljak odlučuju s kim će i kako ta stranka surađivati na predstojećim parlamentarnim izborima, a predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je prije sjednice Predsjedništva da žele sklapati partnerstva tamo gdje im partneri mogu pridonijeti izbornim rezultatima.

"Naš je koncept sljedeći – želimo da na nacionalnoj razini HDZ izađe na izbore i radimo partnerstva tamo gdje nam naši partneri mogu pridonijeti. Danas će biti rasprave", kazao je Plenković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva stranke.

U vezi s izjavama glavnog tajnika HSP-a AS Pere Ćorića oko suradnje s HDZ-om, Plenković je kazao da nije bilo ultimatuma nego razgovora.

Budući politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, kojeg danas treba potvrditi Središnji odbor, rekao je kako uvažavaju članove i birače HSP-a AS istaknuvši kako HDZ-u nije do političke trgovine.

"Ćorić je nesretan i nezadovoljan, jer vidi da mu ucjene s nama ne pale. Shvatio je da je napravio veliku pogrešku kad je pomislio da s nama može trgovati kao Stipe Gabrić Jambo s Zoranom Milanovićem, ali Andrej je drukčiji od Milanovića i on ne gradi trgovačku koaliciju", naglasio je Stier.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je da "s partnerima nema ultimatuma".

Ćorić je prošli tjedan najavio kako će, odustane li  HDZ od dogovora s njima, HSP AS isti čas raskinuti sve koalicije s HDZ-om na lokalnoj razini, a imaju ih u 12 županija.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, održat će se sjednica Nacionalnog vijeća, a zatim i Središnjeg odbora HDZ-a. Ta HDZ-ova stranačka tijela trebala bi odlučiti o tome s kim će i kako ta stranka surađivati na predstojećim parlamentarnim izborima.

Čelnici HDZ-a u subotu su održali niz sastanaka s predstavnicima dosadašnjih koalicijskih partnera. Središnji odbor trebao bi potvrditi i prijedlog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da glavni tajnik stranke bude Gordan Jandroković, a politički tajnik Davor Ivo Stier.

Na sjednicu Središnjeg odbora nije došao Tomislav Karamarko, bivši šef stranke, javlja N1 televizija.

>> HDZ razljutio Peru Ćorića: 'Ja sam autor imena koalicije, mi ostajemo'

Komentara 51

SE
sekta
12:40 25.07.2016.

Ne pristajete ucjenama, a ucjenama medija ste postavili Plenkovica.

TR
trolokva
11:48 25.07.2016.

hdz je tesko razocarao i pretrpit ce tezak poraz,ja sam glasao za njih ali ovaj sastav i ovaj predsjednik,pozivaju kosoricu nazad hahahahahah a tek seksa

CI
civil
12:45 25.07.2016.

Ne vjerujem da ce te se tako tvrdo postaviti prema pupovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije