Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudili postupke Srbije

HDSSB traži akciju diplomacije radi ukidanja srbijanskih optužnica, ili uvođenje viza za građane Srbije

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
27.08.2016.
u 18:30

Predsjednica vukovarske podružnice HDSSB-a Slavica Jelinić oštro je osudila podizanje optužnica i proganjanje hrvatskih branitelja od strane Republike Srbije

Vukovarska podružnica HDSSB-a traži hitnu intervenciju hrvatske diplomacije u svezi podizanja optužnica i proganjanja hrvatskih branitelja od strane Republike Srbije.

- Tražimo da što prije, u suradnji s Srbijom, pronađe se rješenje i da se optužnice povuku. Znakovita je i činjenica da niti jedna politička stranka koja zastupa srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj pa pogotovo SDSS kao parlamentarna stranka nisu osudili ili dali neki svoj stav o samoproglašenoj nadležnosti Srbije za proganjanje hrvatskih branitelja.

Ako se u najkraćem roku situacija diplomatski i politički ne riješi i ne smiri tražimo da se uvede vizni režim za sve građane Republike Srbije, da im se zabrani ulaz sa osobnim iskaznicama i pograničnim propusnicama do daljnjega te razmotri ukidanje abolicije, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednica vukovarske podružnice Slavica Jelinić.

>> HDSSB: Dok se naši branitelji uhićuju u Srbiji, Vučić će se kupati u Jadranskom moru

Ključne riječi

Komentara 9

KI
kimi
16:50 27.08.2016.

Notorna laž i klasična zamena teza, Srbija ne proganja branitelje već samo zlikovce koji su počinili zločine a za koje očigledno ne postoji politička volja u RH da se procesuiraju što čak ni EU nije osporila i nije zbog toga dozvolila blokadu od strane RH otvaranja poglavlja 23 i zato nemojte zamajavati narod lažima. Cela ta priča je samo jeftina predizborna retorika.

Avatar croatxl
croatxl
18:10 27.08.2016.

Ova Hrvatska je najgora drzava bivse yugenke ali i sire.Jedina drzava u cjeloj EUROPI gdje komunisticka partija dobiva 30% glasova,dokaz da je ova drzava u banani i ona se tesko moze izvuci na pravi put.Narod ili komunisticka partija ali 30% yugica je u HRkoi ni smislit nemogu ni prvo slovo od Hrvatska,zasto izginuse momci boze dragi

Avatar istina007
istina007
18:34 27.08.2016.

Geađavine Eu nemaju viznu režim prema Srbiju pri tome i Hrvatska treba da se po tome tajo da se pinaša pa prošle gidine kad su zatvorili granice prema Srbiju Eu je osudio hrvatsku pa čak je morao da isplati štetu prevoznicima robe jel nisu mogli da isporuće robu na vreme i nekima sexriba pokvario. Srbija sa Eum ima ugovor u slobodno trgovanje robe i slobodno kretanje. Jedino Hrvatska može da uvodi vizum ako se isčlani iz EU. Oosle izbora u Hrvatsku može da se diplomatski reši problem tako da jedna i druga dtrana sedne i mirno dogovore po tom pitanju. Hrvatska sličan zakon ima i da bi te ljudi bi ušli u hrvatsku hapsili bi. Ili da povuće zakon jedan i drugi strana ili da se ispita svaki slučaj koga zbog čega se traži da li ima dovojno dokaza ako nema onda poništiti poternicu ali ako ima nek idecu zatvor bez obzira da li je srbin ili hrvat. Ja ne bi želela da jedan ko je silivao dece ili ubijao nevine da bude na slobodu i da rakav živi u molje komšiluku. Najpemetnije bi bio da to sve istraži nezavisna komusija gde nema ni srbina ni hrvata tako bi dobili ispravnu odluku. Meni najviše žao porodice jel ovde kod nas u vojvodini dosta ima da je čerka udala u hrvatsku il hrvatica udala ovdepre rata pa na vreme rata su jefino mogli da se snađu u mađarsku ja sam već videla takvu situaciju i sad mi suzi oko. Većina nas u Vojvodinu ne interesuje koje ste nacije nego kakav ste čovek. Pomislite taj vizni režim kako bi uticao ovde na hrvate šokce i bunjevce. Ja jao mađarica znam kako sam se osećala kada 2004 u mađarsku su glasali da mađari koje žive van mađarske da nemogu dobuti i mađarsku državjanstvo to je osečaj kad majku netreba svije dete jel vofio se tada kampanija da sad mi čemo sve posao uzeti od mđara u mađarsku. Fala bogu dad već i mi amo dbostruko državjanstvo. dragi hrvati pomislite i malo na hrabre ljude iz vojvodine koji se i sada ponosno kaže da su hrvsti šokci i bunjevci prvo pomislite na njih jel lako je biti u hrvatsku hrvat ali teže van Hrvatske.Svi političare samo pričaju njih sve interesuje samo fotelje a ne običnih ljude. Ajmo kakav je ekonomija privreda zašto to ne kaže jel je katastrofa. Pogledajte tonhill je jeftinije u Srbiju nego u hrvatsku a pričam o vašim cigaretu zbate zašto jel kodvad mnogo je veća porez. U mađarsku ista hrana je jeftinije zbog poreza. Nije ni kid nas bilje ali nada umire zadnje. Svakome preporučim mir pislušajte Zvonko Bogdana da Somborski sadcda lu je hrvat ili šokac ili bunjwvac lojma memam ali nije bitno bitni je da ke dobar čovek ili mLo Balaševića koji isto gleda u čoveka čoveka i uvek je bio zs mir iki nove fosili magazin parni valjak muzika opušta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije