Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB

'Na razini Vlade RH postoji strategija uništavanja Slavonije i Baranje'

hdssb, josip salapić, krešimir bubalo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
15.05.2015.
u 11:23

HDSSB je zatražio odgovornost premijera Milanovića i ministra Hajdaša Dončića zbog poništenja natječaja na Koridoru 5C i uništenja Slavonije i Baranje

Na razini Vlade RH postoji strategija uništavanja Slavonije i Baranje, a dokaz tome je i obustava natječaja za izgradnju tri dionice na Koridoru 5C, poručili su danas HDSSB-ovci na konferenciji za novinare s koje su zatražili odgovornost premijera i resornog ministra Siniše Hajdaša Dončića.

Josip Salapić ustvrdio je da je obustavom ovog natječaja pala prva žrtva promašene monetizacije i promašene politike aktualne vlade.

– Zašto opet stradavaju Slavonija i Baranja? Ovdje nije riječ samo o bitnom strateškom projektu, već i o njegovom utjecaju na razvoj gospodarstva, infrastrukture i stvaranju novih radnih mjesta na tom području. Vlada i ministarstvo sada su preko uprave HAC-a dokazali da su sva njihova predizborna obećanja laž koja se ponovno slomila preko leđa Slavonije i Baranje – primjetio je Salapić. Tvrdi kako je objašnjenje Vlade kako je ovdje riječ samo o djelomičnom odustajanju u biti čista kupovina vremena do izbora.

– To je kupnja vremena dok ne raspišu parlamentarne izbore i sve prepuste nekoj novoj Vladi. Mi ćemo poduzeti sve da ova Vlada preuzme odgovornost za Hrvatsku ili raspiše prijevremene izbore. Pozivamo premijera da povuče ovu nerazumnu odluku HAC-a ili smijeni upravu HAC-a i resornog ministra Sinišu Hajdaša Dončića – poručio je Josip Salapić. Njegov stranački kolega Krešimir Bubalo kaže da je poništenje natječaja bila nerazumna politička odluka. Ukazuje na aljkavost pri pripremi samog natječaja tijekom kojeg se nekoliko puta mijenjala natječajna dokumentacija.

– Vidi se jedna neozbiljnost kod pripreme ovog natječaja, što dokazuje čak 79 postavljenih pitanja radi dodatnih pojašnjenja njegovih uvjeta. Tražimo hitno raspisivanje novog natječaja, a gledajući sve pogreške koje su dosad napravljene, pozivam ministra Siništu Hajdaša Dončića da podnese ostavku ili će on naći krivca u predsjedniku uprave HAC-a koji bi pak krivnju mogao prebaciti na one koji su pripremali ovaj natječaj – kazao je Bubalo te dodao kako premijer Milanović i ministar Hajdaš Dončić očito traže rješenje za izlazak Slavonije i Baranje iz krize preko autobusnog i željezničkog kolodvora te avionskog prometa gdje se kupuju karte u jednom smjeru.

Boro Grubišić podsjetio je da je Koridor 5C željeznički spoj glavnog grada Ukrajine Kijeva i Ploča. - Ako Vlada ne razumije geostrateški i geopolitički značaj toga ja ne znam što onda razumiju – zaključio je Boro Grubišić.

>> Krešimir Bubalo Hajdašu Dončiću: Zašto je poništen natječaj za gradnju dionice na Koridoru 5C

Komentara 12

Avatar slider
slider
13:02 15.05.2015.

nema vlada ništa posebno protiv slavonije jer na žalost svojom nesposoobnošću jednako uništava i sve ostale dijelove naše domovine :-(((

Avatar d-ano
d-ano
12:54 15.05.2015.

Slavoniju su lomili ,gazili ,ponizavali ali slavonija je prezivila i nahranila lomitelje,gazitelje ,ponizavatelje i sve one domace i strane i ostace i opstace za sigurno....sokci ne dajte se,,,,

SG
smigoc994@gmail.com
12:07 15.05.2015.

gospodo Slavonija se unistava od 2001 godine gdje ste bili do sada jedino mozete dobiti glasove u Osjeku.pozdrav iz Vinkovaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije