Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEFTINI KREDITI

HBOR zaposlenicima daje kredite s kamatom od samo 3 posto

Dubravka Dolenc
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
06.05.2015.
u 23:22

Lalovac je najavio da će to promijeniti ako se drugi članovi Nadzornog odbora slože

- Ne smatram da je to u redu - rekao je Boris Lalovac, ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj, komentirajući jeftine kredite koje ta banka daje svojim zaposlenicima, pišu 24 sata. Lalovac je najavio da će to promijeniti ako se drugi članovi Nadzornog odbora slože.

Javnost uopće nije znala da postoje takvi povoljni krediti sve donedavno, to jest dok Agencija za zaštitu osobnih podataka nije donijela rješenje kojim je zabranila Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa objavu dijela podataka iz imovinskih kartica dužnosnika. Dubravka Dolenc, zamjenica ravnatelja Agencije za zaštitu podataka i bivša zaposlenica Hrvatske banke za obnovu i razvoj, tražila je micanje imena banke kod kojih je dužnosnik digao kredit, a ispostavilo se da i ona ima kredit te banke od 198.000 kuna, kojim je kupila stan.

U HBOR-u su za 24 sata potvrdili da je 1999. godine donesena odluka o stambenim kreditima za zaposlene. Dosad su ih odobrili 166 u vrijednosti 71 milijun kuna. Sad im je kamata tek tri posto, dok je u bankama najpovoljniji stambeni kredit između pet i šest posto.

- To je uobičajena praksa i u drugim bankama - poručili su iz HBOR-a, dodajući da se nikad nije dogodilo da nema dovoljno novca za poduzetnike.

>> 'Ne vidim što je sporno u tome što plaćam stan 303 kune'

Komentara 24

KN
knezica
07:20 07.05.2015.

Ovo više niti je normalno, a zakonito nikad nije ni bilo. U kakvoj državi živimo, kada na ovakvu bjelodanu pljačku, korupciju, nepotizam i što sve ne državne institucije koje bi trebale - ne reagiraju??? Jedini logičan odgovor je taj da su te iste institucije kao DORH, USKOK i policija duboko korumpirane i premrežene sa ovim uhljebima i strankom koja je na vlasti. Evo jednog od razloga braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66.

NV
novo vriijeme
06:20 07.05.2015.

Dok drugi građani trpe pljačku stoljeća otplaćujući kredite u švicarcima koje je dozvolila Narodna Banka djelatnici Banke za obnovu dijele sebi kredite sa nevjerojetnih 2-3% i to nije čudno narodnoj Banci. A sada pitanje pod kojim uvjetima i od koga su djelatnici Narodne banke uzimali kredite.

OS
osica
23:39 06.05.2015.

" HABOR nije kao dr uge banke. pa nema usporedbe. To je " pogodovanje svojima i čista korupcija "našima 3 % ostalima ...... " državnim novcem koji ima točno određenu namjenu. Gospođa iz Agencije, ima takav kredit i traži brisanjeraži brisanje .... Jasno, zna , " da je s prstima u pekmezu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije