Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je iznimna situacija'

Hasanbegović: Priča o kašnjenju potporu nakladnicima je obična mistifikacija

Zlatko Hasanbegović
Patrik Macek/PIXSELL
25.06.2016.
u 13:19

Ne vidi, kaže, razlog da se govori o iznimnom stanju tim više što su, istaknuo je, prošle godine, kada je proračun bio redovito donesen, potpore isplaćivane ovim tempom i u ovim rokovima.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je kako su tvrdnje da Ministarstvo kulture kasni s potporom nakladnicima obična mistifikacija i ustvrdio da nema nikakvog kašnjenja, već je riječ o iznimnoj situaciji jer je proračun donesen sa zakašnjenjem zbog konstituiranja nove Vlade.

'U osnovi nema nikakvog kašnjenja, riječ je o jednoj iznimnoj situaciji. Proračun je donesen zbog izbora i konstituiranja nove Vlade s određenim zakašnjenjem. Kulturnim vijećima je istekao mandat, upravo je završena procedura izbora novih članova. Riječ je o više tisuća ugovora koji se sukcesivno potpisuju i kako se koji potpiše, novac se isplaćuje korisnicima', rekao je Hasanbegović novinarima uoči svečane sjednice Sabora povodom obilježavanj četrvt stoljeća državnosti.

Ne vidi, kaže, razlog da se govori o iznimnom stanju tim više što su, istaknuo je, prošle godine, kada je proračun bio redovito donesen, potpore isplaćivane ovim tempom i u ovim rokovima.

'Do početka srpnja svi korisnici će dobiti ugovore, nakon toga se raspisuju novi natječaji. Mislim da je riječ o najobičnijoj mistifikaciji', ustvrdio je.

Upitan kako komentira priopćenja u kojima ga filmaši prozivaju za nebrigu za kinematografiju, Hasanbegović je rekao da je audiovizualna djelatnost u nadležnosti Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) te da ne vidi razlog da se odgovornost za bilo što prebacuje na Ministarstvo kulture.

'Ministarstvo kulture izvršava sve svoje obveze, a određena nerealna očekivanja vezana uz potpore su ograničena proračunskim mogućnostima i u krajnjoj liniji dogovor s tim u vezi ima međuresornu pozadinu', naglasio je. Dodao je da je upravo on kao ministar kulture inicirao dogovore s Ministarstvom turizma i Ministarstvom financija kako bi i oni na sebe preuzeli dio obveza.

Ključne riječi

Komentara 16

DO
doktor1
14:42 25.06.2016.

Cim se pojavi neki clanak o Hasanbegovicu odmah 100njak SDPuhljeba zaposlenih da dijeli minuse u VL dejstvuje. Kad cujem ovog covjeka osjetim nesto sto dugo nisam, jedan dasak Franje Tudjmana s najboljim namjerama za dragu mi Domovinu. Ovaj covjek je pravo rjesenje za HDZ.

NO
Norway
14:42 25.06.2016.

Bravo Ministre.Zasto bi se hrvatskim kunama financirali jugovici kojima je jedino na pameti Unistavanje RH? Konacno.

GM
Gusta magla
15:16 25.06.2016.

Hasanbegovica za predsjednika HDZ-a i buduceg premijera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije