navigacija Hrvatska 42
'Nisam poduzetnik'

Hasanbegović: Nikad ne bih davao donaciju HDZ-u jer sam službenik s '10 kredita'. 875 kn troškovi su mojih letaka

Da sam htio voditi preferencijalnu kampanju, kakvu su vodili Milijan Brkić ili Andrej Plenković, onda bih potrošio znatno više, ali to nisam htio raditi – rekao je za Večernji list Zlatko Hasanbegović.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture, kaže da 875 kuna koje je uplatio HDZ-u nije nikakva donacija nego trošak njegove kampanje, odnosno tiskanja letaka u preferencijalnoj kampanji.

– Nisam donirao novac HDZ-u niti bih HDZ-u uplatio ikakvu donaciju jer sam ja državni namještenik koji živi od plaće, opterećen s 'deset' kredita. Nisam poduzetnik pa da doniram stranci. Da sam htio voditi preferencijalnu kampanju, kakvu su vodili Milijan Brkić ili Andrej Plenković, onda bih potrošio znatno više, ali to nisam htio raditi – rekao je za Večernji list Zlatko Hasanbegović. 

Kaže da je njegova kampanja stajala skromnih 875 kuna jer nije plaćao oglase na Facebooku i slično nego je samo tiskao letke.

>>Objavljeni donatori: Evo tko je sve dao novac za HDZ-ovu kampanju

>>Ovo su rejtinzi stranaka nakon izbora: HDZ daleko ispred SDP-a!

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (89 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

137
Registracija
 • arjavas arjavas

  27.10.2016 u 09:19h

  Demagogija ., da nije u HDZ-u nebi nikad ušao u sabor , niti bi postao ministar . Nek izađe iz stranke i nek se samostalno kandidira za , npr. gradonačelnika Zagreba , pa bu videkl kak bu prošel . ON je balon od sapunice , koji je pred raspadanjem .
  3 100% 0
 • pavelramel pavelramel

  26.10.2016 u 17:45h

  Vi ste sve pobrkali: Imati cvrst stav je jedno, a okameniti se zbog neznanja je nest drugo. On se ukocio jer jednostavno nezna gdje i kamo. Luzer bez presedana!
  3 100% 0
 • demokršćanin demokršćanin

  26.10.2016 u 10:58h

  Onome koji pošteno radi i ima svoj čvrsti stav nije potrebno davati donaciju stranci kako bi si osigurao uhljebničko mjesto.Ponuđeno mjesto u Odboru za kulturu samo je farsa kako bi se zadovoljio izostanak izbora za ministra,ali i tu je pokazao svoju odlučnost.
  5 56% 4
Pregledaj sve komentare