Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko novinarsko društvo:

Hasanbegović je dobio poziv za međunarodnu konferenciju o slobodi medija, iako tvrdi da nije

Zlatko Hasanbegović i Nataša Jovičić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/3
03.05.2016.
u 11:10

Hasanbegoviću je poziv poslan čak dva puta – iz HND-a i Zaklade Friedrich Ebert

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) opovrgnulo je u utorak tvrdnju ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da nije dobio poziv na međunarodnu konferenciju "Problemi slobode medija u Europi", koja je 2. svibnja održana u Hrvatskom novinarskom domu, istaknuvši kako je poziv Hasanbegoviću poslan dva puta.

Na konferenciji u organizaciji HND-a, hrvatskog ureda njemačke Zaklade Friedrich Ebert, te veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske, koja je održana u sklopu programa povodom Svjetskog dana slobode medija, sudjelovali su stručnjaci iz Francuske, Hrvatske, Mađarske, Norveške Poljske, Slovenije i Švedske, a pozvan je i Hasanbegović ali se nije odazvao pozivu, priopćio je HND.

Nakon što je objavljena informacija da se Hasanbegović nije odazvao pozivu, Ministarstvo kulture je izdalo priopćenje u kojem tvrdi da ministar nije ni dobio poziv, međutim, to nije istina.

Hasanbegoviću je poziv poslan čak dva puta – iz HND-a i Zaklade Friedrich Ebert. Jedan od dva poziva čak je donesen u zgradu ministarstva u Runjaninovoj ulici, gdje je ministrov ured, a prijem poziva potvrđen je pečatom Ministarstva te potpisom službenice, koja je poziv zaprimila 22. travnja, navodi HND.

>> Ministar kulture Zlatko Hasanbegović bio je pozvan na konferenciju, no nije došao

Komentara 18

MI
Mimizo
13:31 03.05.2016.

zna ministar da je to srpsko novinarsko društvo zato se nije odazvao kada smjenite aleksandra lekovića možda i dođe

DU
Deleted user
12:13 03.05.2016.

ajmo sad jos jedan clanak o tome....pa da ih bude barem 10...a u svakom pise isto...

BU
Burger
11:52 03.05.2016.

Drži se Hasanbegovicu, nedaj da te ove spodobe ppkolebaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije