Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norditropin SimpleXx

HALMED upozorava na krivotvoreni lijek u BiH

lijek
Foto: Thinkstock
27.06.2015.
u 13:52

Lijek Norditropin SimpleXx upotrebljava se za liječenje poremećaja rasta u djece i kao zamjena za hormon rasta u odraslih te pripada skupini lijekova koji se često krivotvore

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zaprimila je od tvrtke Novo Nordisk Hrvatska d.o.o. obavijest o sumnji u pojavu krivotvorenog lijeka Norditropin SimpleXx 10 mg/1,5 ml otopina za injekciju (somatropin) na tržištu Bosne i Hercegovine. Sumnjom u krivotvorinu zahvaćene su sljedeće serije lijeka: SC11255, roka valjanosti 11/2016, i CL70711, roka valjanosti 08/2017. Navedene serije označene su na rumunjskom jeziku.

 - Temeljem provedene istrage proizvođača lijeka, tvrtke Novo Nordisk, Danska, utvrđeno je da se radi o serijama lijeka koje nisu bile proizvedene i puštene u promet od strane navedenog proizvođača te je sumnja u krivotvorinu potvrđena, poručuju iz HALMED-a.

Lijek Norditropin SimpleXx upotrebljava se za liječenje poremećaja rasta u djece i kao zamjena za hormon rasta u odraslih te pripada skupini lijekova koji se često krivotvore.

Za navedene serije lijeka ranije su zabilježene prijave sumnje u pojavu krivotvorina i u zemljama članicama Europske unije.

>> Od 1. srpnja EU uvodi obvezan logo za vjerodostojne internetske ljekarne

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doktor1
14:45 27.06.2015.

Naslov pogrešan, ne upozorava HALMED nego tvrtka NOVO Nordisk. Takva slupina uhljeba kao u HALMEDU je i za hrvatske prigode nešto posebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije