Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bešćutni napad

Hakeri srušili sustav KBC-a Sestara milosrdnica, pacijenti ostali bez snimaka lomova

hakeri
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
12.01.2017.
u 14:25

Nakon što je ustanovljen napad, slučaj smo prijavili policiji, kazao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice doc. dr. sc. Mario Zovak.

Hakeri su sredinom prosinca napali sustav Klinike za traumatologiju u Zagrebu, a nakon što su ga srušili, pacijenti nisu mogli dobiti slike svojih lomova. Naime, srušeni sustav sadržavao je radiološke podatke pacijenata, među kojima su bile i rentgenske slike, pišu 24sata

Da su hakeri napali Kliniku za traumatologiju, potvrdio je i ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice doc. dr. sc. Mario Zovak, dr.med. 

– Istina je da smo imali problem kad nam je pao sustav na starom serveru, gdje su se pohranjivali radiološki podaci, jer su nas napali hakeri. Svi podaci su spašeni iz backupa i prebačeni na novi server. Nakon što je ustanovljen napad, slučaj smo prijavili policiji koja će utvrditi način kako su hakeri upali virusom u sustav da bismo se ubuduće od istoga zaštitili – kazao je ravnatelj KBC-a.

>>Hakeri tvrde: bez problema možemo preuzeti kontrolu nad zrakoplovom

Komentara 8

DU
Deleted user
15:35 12.01.2017.

Netko je otvorio privitak...ili surfao bogtepitaj kojim bespućima...kakav ciljani napad!

TM
trade_mark
15:11 12.01.2017.

zašto pobogu?

Avatar emigrant
emigrant
19:45 12.01.2017.

Kladio bih se da nisu hakeri već je netko neoprezno donio usb stick/posjetio neku web stranicu i zaradio sustav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije