Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Sever

Hajdaš Dončić željeznicama bi najviše pomogao da podnese ostavku

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/11
15.04.2014.
u 15:38

Predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač istaknuo je kako se i HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz zadužuju, a velike kredite morat će vraćati radnici

Sindikat hrvatskih željezničara organizirao je prosvjed zbog otpuštanja radnika HŽ Carga i namjere otpuštanja radnika HŽ Putničkog prijevoza.

 – Željeznica u Hrvatskoj izgubila je svoje osnovne funkcije. Zatiru se i prijevoz putnika i tereta. Država mora učiniti sve kako bi svi građani Hrvatske imali pravo na prijevoz željeznicom pa čak i ako to nije rentabilno. Ovdje su jednako nesposobne i uprave i ministar koji bi trebao prihvatiti realnost kako on nije za ovu funkciju te bi željeznicama najviše pomogao da podnese ostavku – rekao je Krešimir Sever, predsjednik Hrvatskih nezavisnih sindikata.

Predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač istaknuo je kako se i HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz zadužuju, a velike kredite morat će vraćati radnici.

 – Mogli su ostaviti sve radnike sa smanjenim brojem sati i ljudi bi ostali raditi. To je puno jeftinije rješenje od onoga što se sada čini – rekao je Forgač.

Dodao je kako je u HŽ-u Cargu već sada 804 radnika na listi tehnološkog viška, a Vladi je upućena i usvojena strategija prema kojoj bi još 950 radnika HŽ Carga i tvrtki kćeri bilo suvišno.

 – Otkazi su nezakoniti jer nisu poštovani kriteriji odredbi Zakona o radu – rekao je Forgač.

>> Država će u teretni promet HŽ-a ulupati još 915 mil. kuna

Komentara 2

JU
jurišnik
17:03 15.04.2014.

Prilikom otpuštanja treba paziti da se zadrži što više administracije, radnicima obavezno među prvim dati otkaze

TV
Tvrdy
22:56 15.04.2014.

Ova Severova rečenica "treba omogućiti svima pravo da se voze željeznicom makar to ne bilo rentabilno." najbolje opisuje mentalni sklop koji je izgleda jako prisutan kod nas i zašto nam dugoročno nema oporavka i spasa. Zašto je vožnja željeznicom "pravo"?o"? Zašto ne omogućiti svima vožnju autobusom, zapravo i to je poniženje, zašto ne bi država svakom tko nema kupila auto, plaćala mu benzin i sve troškove jer je to NAŠE prirodno pravo? Pa to bi bilo društvo u kojem bi svatko želio živjeti, samo ima jedan mali problem - tko bi to sve platio? Isti oni idioti koji plaćaju 500 kn po putniku HŽ-u da bi se na nekoj liniji vozila 2 čovjeka a zovu se hrvatski porezni obveznici? Zašto ne, na putu do "prava" i "života dostojnog čovjeka" ništa ne smije stajati, dozvoljena su sva sredstva, je li tako druže Sever? Dobro je rekao Čačić, HŽ je firma koju se ne može reformirati, najbolje bi ju bilo rasformirati i osnovati novu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije