Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tajni' posjet

Hajdaš Dončić u Rijeci: Svi projekti riječkog prometnog pravca idu dalje

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
24.07.2014.
u 17:42

Potvrđeno je i da se provode sve potrebne aktivnosti oko izgradnje željezničkog kolosijeka za potrebe terminala Brajdica i budućeg terminala na Zagrebačkoj obali

Premda se dosad za svaki posjet ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića Rijeci znalo, ministrov susret s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom u srijedu prošao je bez medijske pozornosti jer je održan "u tišini".

Tek je u četvrtak poslijepodne iz Grada Rijeke stigla informacija o radnom posjetu ministra i sastanku s Obersnelom na kojem se razgovaralo o realizaciji projekata vezanih za riječki prometni pravac. Uz Obersnela na sastanku su bili i čelnici Lučke uprave i Luke Rijeka sa suradnicima.

Vijesti koje će Riječane sigurno radovati jesu da je na sastanku rečeno da se početak izgradnje Zagrebačkog kontejnerskog terminala u riječkoj Luci može očekivati vrlo brzo, u kolovozu, i da  Luka nastavlja s aktivnostima oko dokapitalizacije. 

Potvrđeno je i da se provode sve potrebne aktivnosti oko izgradnje željezničkog kolosijeka za potrebe terminala Brajdica i budućeg terminala na Zagrebačkoj obali, da Hrvatske željeznice rade na pripremi projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Rijeka – Zagreb i izgradnju drugog željezničkog kolosijeka kroz Rijeku te je najavljeno da će se cesta  D-403, koja će spajati zapadni dio luke s riječkom obilaznicom, početi graditi krajem ove godine.

>>Luka Rijeka omogućit će razvoj cjelokupnog gospodarstva

>>Stručni programi jamče brži razvoj riječke luke

Komentara 6

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:21 24.07.2014.

Ministre, zašto nije završen Pelješki most? Ostavke!

BU
Bubalamala
08:39 25.07.2014.

Vlada je za ove dvije i pol godina mandata postavila temelje za bolje dane,zasluzila je novi mandat. Strah me ako dodu oni kriminalci da ce nas opet pokrast.

EP
epulon
21:37 24.07.2014.

Hajdaš Dončić....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije