Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autoceste i koncesija

Hajdaš Dončić o ostavci: Nisam to baš tako rekao!

Siniša Hajdaš Dončić,Anka Mrak Taritaš
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
06.10.2014.
u 12:07

Upitan o ostavci koju će podnijeti ako autoceste ne odu u koncesiju, odgovorio je da on baš nije to tako rekao

Ministar pomorstva, prometa i i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš obišli su danas gradilište novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Izrazili su zadovoljstvo jer radovi idu dobro.

- Kad dobro pripremite projekt, pa makar tijekom pripreme projekta bivate proglašeni nacionalnim izdajnikom jer privatni partner gradi ZLZ sad ovdje radi preko 400 ljudi kojima je osigurana egzistencija. Radovi su dva mjeseca ispred roka, nema nikakvih problema. To je privatna investicija, mislim da smo društvo koje je prije dva i pol desetljeća odlučilo da će se baviti tržišnom ekonomijom a ne državnim vlasništvom - kazao je Hajdaš Dončić. Upitan o ostavci koju će podnijeti ako autoceste ne odu u koncesiju, odgovorio je da on baš nije to tako rekao.

- Ima nešto sto stavljaju urednici novina kao naslov i ono što sam rekao u tekstu. Referendum je legitimno pravo bilo kojeg organizatora na to, ali ću postaviti jedno konceptualno pitanje, što to znači da smo država koja neće više davati ni jednu koncesiju da ćemo ukinuti koncesije na pomorskom dobru, da nećemo graditi terminal u Dubrovniku koji također ide u koncesiju.

- Ovo je poslovna odluka da je za Hrvatsku bolje da krene u postupak koncesioniranja a ne da zadužuje buduće generacije sto je zapravo nemoguće, po mišljenju EK. To bi bio dodatni udarac na državni proračun, ne da nekog plašim, udarac na mirovine, socijalne transfere i sve ostalo - odgovorio je ministar na upit koja je alternativa.

O rebalansu proračuna rekao je da njegovo ministarstvo nema velikih mogućnosti za uštede jer je većina stavki zadana. Mrak Taritaš je rekla isto za svoje ministarstvo.

>>Hajdaš Dončić: Objava uvjeta za dodjelu koncesije za autoceste sljedeći tjedan

>>Prvi kruzer pristao u zadarsku Gaženicu, a Kalmeta bojkotirao Hajdaš Dončića

Komentara 11

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:29 06.10.2014.

Pa naravno... Tako i njegov drug Milanović veli da ništa nisu obećali narodu prije izbora...

UI
Uvijek_iskreno
12:45 06.10.2014.

Dončiću, tvoja ostavka bila bi ujedno i jedina tvoja dobra odluka!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:30 06.10.2014.

...neka da ostavku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije