Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar prometa

Hajdaš Dončić: CA ni na koji način nije ugrožena

siniša hajdaš dončić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.11.2013.
u 12:45

Ministar je komentirao činjenicu da za privatizaciju Croatije Airlinesa nije pristigla ni jedna ponuda.

Nakon sjednice Vlade na kojoj je premijer Zoran Milanović spočitnuo ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću što su novinarima procurile informacije prema kojima je pelješki most najbolje rješenje za povezivanje hrvatskog sjevera s jugom jer takvo curenje samo šteti hrvatskim interesima, novinari su ministra Hajdaša Dončića pitali je li ta studija došla u Zagreb i zašto se čeka s njenom objavom. 

– Studija formalno nije stigla u Zagreb. Još uvijek su u tijeku konzultacije između ministarstva prometa i izrađivača studije, a zaključak studije bit će poznat u prvoj polovici prosinca. Dakle ovdje je riječ o radnom tekstu koji je podložan komentarima zainteresiranih strana, a ja neću komentirati rezultate te studije sve do njenog formalnog završetka – rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić. 

Komentirao je i činjenicu da za privatizaciju Croatije Airlinesa nije pristigla ni jedna ponuda. 

– To što za Croatia Airlines nije stigla ni jedna ponuda možemo promatrati s dva aspekta. Jedan je vrlo ohrabrujući jer Croatia Airlines ove godine prvi put u povijesti bilježi operativnu neto dobit, a plan restrukturiranja provodi se apsolutno po 'ps-u'. Vjerujem da će pozitivni poslovni rezultati Croatije Airlines u ovoj godini pomoći da u drugom krugu natječaja, koji ćemo objaviti početkom 2014., probudi interes investitora. Imali smo pet do šest kompanija koje su obavile inicijalne razgovore i te su kompanije bile s Dalekog Istoka. Kao što ja uvijek volim naglasiti, pravila javne nabave koja vrijede u RH i EU nisu baš pogodna za neke kompanije s Dalekog istoka. No ipak vjerujem da ćemo u drugom krugu privući investitore – rekao je Hajdaš Dončić i dodao da kompanija ni na koji način nije ugrožena. 

Ministra prometa novinari su pitali i je li točno da savjetnicima za monetizaciju autocesta njegovo ministarstvo prijeti raskidom ugovora. 

– Kao što znate, savjetnici su plaćeni da rade svoj posao. Oko nekih stvari kojima nismo zadovoljni od savjetnika tražimo dodatna objašnjenja. Riječ je o internoj komunikaciji, zapravo poslovnoj tajni, i nije profesionalno od užeg savjetničkog tima to što je poslovna tajna odana. Od savjetnika tražimo da do kraja šestog mjeseca 2014. razrade i planove b i c za slučaj da nećemo biti zadovoljni ponuđenim iznosom koncesijske naknade ili iznosom same koncesije – rekao je ministar Hajdaš Dončić.

 

Komentara 4

BA
Black Angels
12:48 28.11.2013.

cijela ,,,hrvatska,,,je ugrozena,,,,od vas

DU
Deleted user
13:11 28.11.2013.

Kako nema zainteresiranih? Navodno je grčevita borba između Nagorno Karabah Airlinesa i Somalijske zračne kompanije "Zemlja-zrak"

Avatar Jorge
Jorge
14:16 28.11.2013.

Nek se Hajdončić dogovori s Mr. Beanom (Grčićim). Taj je vjerojatno otputovao u Bruxelles jer je tvrdio da će rezultati biti predstavljeni danas. U laži su kratke noge!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije