Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar prometa

Hajdaš Dončić: Ako propadne koncesija, prodat ćemo HAC-ONC

hajdaš
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
21.11.2014.
u 19:10

Bit će drugih sredstava u proračunu manje, ali imat ćemo naše autoceste, kazao je Hajdaš Dončić

Ako planirano davanje autocesta u koncesiju ne prođe, Vlada će onda privatizirati tvrtku Hrvatske autoceste-odrzavanje i naplata cestarine (HAC-ONC), izjavio je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić priliko potpisivanja 21 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU ukupno vrijednih 76,7 milijuna kuna.

Hajdaš Dončić je kazao i da je alternativa koncesiji vraćanje osam milijardi eura do 2039. godine. Priznao je da prodaja HAC-ONC-a, tvrtke kćeri Hrvatskih autocesta ne bi riješio problem duga.

- Bit će drugih sredstava u proračunu manje, ali imat ćemo naše autoceste, kazao je Hajdaš Dončić. HAC-ONC za HAC i ARZ odrzava autoceste i naplaćuje cestarinu uz odredjenu naknadu, a sav prihod od cestarine ide HAC-u i ARZ-u.

>> Policija upala u HAC-ONC zbog tečaja za menadžere

Komentara 38

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:16 21.11.2014.

Što mi Hrvati imamo nesreću sa političarima koju valjda nitko nema na ovakav način..

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:13 21.11.2014.

Dončić ide na plac, prodati HAC. Treba proviziju milom ili silom!

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:08 21.11.2014.

prodaj svoju cacevinu heba te on...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije