Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa do 2050.

Hajdaš Dončić: Priče o potencijalnim koridorima preuranjene su

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Screenshot/HRT
1/3
27.08.2014.
u 18:38

Logično je da budući koridor ide kroz BiH isključivo iz ekonomskih razloga

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić komentirao je monetizaciju autocesta i moguće pravce Jadransko-jonske autoceste kazavši kako su kako su preuranjene priče o potencijalnim koridorima.

- Ali u budućnosti svakako, što je svakom logično tko se ne bavi dnevno političkim niskim emocijama, da budući koridor ide kroz BiH isključivo iz ekonomskih razloga jer bi je kroz Hrvatsku trebalo graditi 70% na vijaduktima i tunelima, što je skupo i za što nećemo dobiti sufinanciranje iz fondova EU, rekao je gostujući u emisiji "Hrvatska uživo".

Kazao je da je mogućnost dovršetka te autoceste do granica Crne Gore moguća tek 2050. godine.

-  Prije 2030. godine ne možemo očekivati točan koridor jadransko-jonske autoceste, rekao je Hajdaš.

- Jadransko-jonska inicijativa, koju čine četiri zemlje članice EU-a i četiri zemlje koje žele u EU, imat će kao i dunavska inicijativa prioritet u različitim fondovima gdje će se moći financirati projektna dokumentacija.

Savjetnici koje je angažirala Vlada, razmatrali su tri moguća rješenja za postojeću mrežu autocesta. Zaključili su kako je jedino moguće rješenje koncesiranje da bi se autoceste spasile od bankrota. Monetizacija nije pitanje za referendum to je poslovna odluka, kazao je.

>>'Blokada monetizacije korak je do bankrota'

>>Četiri premijera dogovorila: Od Angele Merkel tražit će nastavak Dalmatine

Komentara 11

Avatar tajar
tajar
18:56 27.08.2014.

Nije u pitanju samo odgovornost Hajdaš Dončića, nego i njegovog mentora. Prvo, Hajdaš Dončić opravdava odustajanje od autoceste preko hrvatskog teritorija nekakvom brigom za očuvanje povijesnih spomenika u Dubrovniku, a sada mu je ekonomičnija varijanta kroz BiH. Je li Hrvatskoj u interesu imati ministre koji ne rade u

DU
Deleted user
18:55 27.08.2014.

Čuj ovo, "poslovna odluka". Nakon Kotromanoviča i Jakovine evo u vladi još jedan nadobudni poduzetnik. Pravo je pitanje tko će nakon referenduma vratiti novac koji je već potrošen na suludi projekt prodaje auto-cesta. Bilo bi normalno da to bude poduzetnik osobno.

MX
MXLCLGTG
18:47 27.08.2014.

Spajanje Dubrovnika sa dobrim cestama mora biti u interesu Hrvatski politicara i takva pitanja ne moze jednostavno premijer odluciti idemo preko BiH,narod ce odluciti i o tome i o premijeru,a ovaj lupa juce jedno pa danas malo polize sta je juce reko ali u principu zagovara sigurno ono sto nije dobro za HR ali nece moci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije