Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOŠKI PARK

Habuš: Dekan stopira projekt od 400 milijuna

Goran Habuš
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/2
21.04.2015.
u 22:45

Ne znam što je gradonačelniku došlo da takvo što izmisli, uzvraća Vjeran Strahonja

Nadzorni odbor Tehnološkog parka Varaždin, tvrtke čiji su vlasnici, svatko s 33 posto, Grad Varaždin, Fakultet organizacije i informatike te Sveučilište Sjever, ne uspijeva se sastaviti već dvije godine!

Ne dolazi na sjednice

To je jedina tvrtka u kojoj Grad ima vlasnički udjel a da nema nadzorno tijelo. Gradonačelnik Goran Habuš kao krivce je prozvao dekana FOI-ja prof. dr. sc. Vjerana Strahonju i direktora Tehnološkog parka mr. sc. Andriju Petrovića, a dekana je još i optužio da stopira taj projekt vrijedan 400 milijuna kuna jer ne dolazi na sjednice tročlane skupštine.

– Što se oni više protive, to sam ja sve sigurniji i uvjereniji da treba formirati NO – ističe Habuš, koji se požalio da se dekan prošle srijede nije pojavio na sjednici skupštine, a ima i informaciju da se neće pojaviti ni na idućoj.

– Grad će za Tehnološki park morati dati zemljište i osigurati sufinanciranje, a FOI i Sveučilište neće imati nikakve troškove – napominje Habuš, koji smatra logičnim da se osnuje tijelo koje bi nadziralo rad te tvrtke. Odbor bi imao pet članova, dva iz Grada i po jednog iz FOI-ja, Sveučilišta i zaposlenika.

Dekan Strahonja kaže da je ostao neugodno iznenađen Habuševom prozivkom.

– Ne znam što mu je došlo da takvo što izmisli. Pa ja sam jedan od najvećih zagovornika Tehnološkog parka jer nam je kao fakultetu dragocjen – tvrdi dekan. Na jednoj sjednici nije se, kaže, pojavio Habuš, a za drugu mu nisu poslali potvrdu hoće li se održati.

Mailovi su dokaz

– Imam mailove kao dokaz. Nikad mi u lice gradonačelnik nije rekao da stopiram projekt. Mislim da ima problem s koalicijskim partnerima, a ne sa mnom – kaže Strahonja.

Direktor Petrović, pak, ističe da osnivači moraju urediti odnose.

– Irelevantno je jesam li ja kao uprava za ili protiv. Mogu me smijeniti u pola minute. Volio bih samo da u odbor uđu ljudi koji će pomoći projektu – zaključuje Petrović.

>>Grad Varaždin udio u Tehnološkom parku darovao Koprivnici?

>>Varaždinski Tehnološki park najbolji je u Hrvatskoj

Komentara 10

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:22 22.04.2015.

Habuš svoju nespsosobnost prikriva konstantnim izmišljanjima...

TH
than
23:42 21.04.2015.

Ok. A tko bi trebao platiti i odakle tih 400 milijuna ? Po ovome ispada lokala i drzava. A gdje su tu EU fondovi u koje uplacujemo ogromne pare ?!?! Nema ih...., jer su nesposobni napraviti projekt, a ovako lakse ide. Neka 'ovce' sve placaju.

II
iifever2
00:56 22.04.2015.

kod nas je najveci problem sto se ne zna ni tko pije ni tko placa, a u mnogo slucajeva ni sto je to 'mail'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije